Πρωτοποριακή επέμβαση στην Euromedica Θεσσαλονίκης

26-12-2016

Μία πρωτοποριακή επέμβαση τοποθέτησης διακορυφαίας βαλβίδας πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από διακεκριμένους επιστήμονες της Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης. 

Πιο συγκεκριμένα, η επέμβαση -που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία- έγινε σε ασθενή 78 ετών με πάθηση μιτροειδούς, κι ενώ η προχωρημένη ηλικία της ασθενούς, σε συνδυασμό με τη βεβαρημένη κατάσταση της υγείας της, έκαναν τη συμβατική επέμβαση ακατάλληλη. Διήρκησε, δε, μόλις 20 λεπτά, ενώ η ασθενής πήρε εξιτήριο λίγες μέρες μετά την επέμβαση. 

Ανάμεσα στα προτερήματά της είναι επίσης η ελαχιστοποίηση της επεμβατικότητας. Κι αυτό διότι η τομή δεν ξεπέρασε σε μήκος τα 6-8 εκατοστά, εξασφαλίζοντας έτσι στον ασθενή – σε αντίθεση με τις διαδερμικές τεχνικές- ταχύτερη μετεγχειρητική αποκατάσταση και άριστο αισθητικό αποτέλεσμα. 

Η επέμβαση, πρέπει να σημειωθεί, πραγματοποιήθηκε από την εξειδικευμένη ομάδα της Euromedica Γενικής Κλινικής Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον διακεκριμένο καρδιοχειρουργό κ. Βασίλη Γουλιέλμο, αναπλ. Καθηγητή Καρδιοχειρουργικής του Πανεπ. Δρέσδης και υπεύθυνο του Καρδιοχειρουργικού Τμήματος της Euromedica Γενικής Κλινικής Θεσσαλονίκης.