Ψύλλοι στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Ιωαννίνων

26-12-2016

Πριν από μερικά χρόνια στο νοσοκομείο της Λάρισας τώρα στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων. Ψύλλοι εντοπίστηκαν στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου όπως μεταδίσει το “epiruspost” προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση σε εργαζόμενους και ασθενείς. Η διοίκηση του νοσοκομείου αφού ενημέρωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει ήδη κινητοποιηθεί εφαρμόζοντας ότι λέει το πρωτόκολλο και λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα, τα οποία προς το παρόν επικεντρώνονται στην Καρδιολογική Κλινική.

 Η πρώτη απολύμανση διάρκειας δύο ωρών έγινε στην Καρδιολογική Κλινική το περασμένο Σάββατο και ακολούθησε την Τρίτη, δωδεκάωρη απολύμανση με εκκένωση της κλινικής.Το τρίτο μέρος θα γίνει σε ένα δεκαπενθήμερο με τη βεβαιότητα ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα θα απαλλαγεί από τους απρόσμενους επισκέπτες που έχουν δημιουργήσει αρκετά προβλήματα.

Οι ασθενείς της Καρδιολογικής μεταφέρθηκαν στη ΜΕΘ και σε άλλες κλινικές ενώ έγινε η εφημερία με όσες δυσκολίες μπορεί να επεφύλασσε η ολιγόωρη μετακόμιση.

Κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πως μεταφέρθηκαν οι ψύλλοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Πιθανολογείται πάντως ότι μάλλον προήλθαν από κάποιον επισκέπτη.Η εμφάνισή τους στην ύπαιθρο και ειδικά σε κτηνοτροφικές περιοχές είναι συνηθισμένη, εξαιρετικά σπάνια όμως σε νοσηλευτικό ίδρυμα. Ανάλογο προηγούμενο έχει σημειωθεί το 2011 στο Νοσοκομείο της Λάρισας.

Χαρακτηριστικό των ψύλλων είναι η μεγάλη ταχύτητα αναπαραγωγής τους και η επιμονή τους, που τους καθιστά δύσκολους στην καταπολέμηση τους. Η δράση τους γίνετε αντιληπτή από τα ενοχλητικά και ερεθιστικά τσιμπήματα τους. Είναι ικανοί να προκαλέσουν σοβαρά δερματικά νοσήματα στο σκύλο, τη γάτα αλλά και τον άνθρωπο και στο να μεταδώσουν επικίνδυνους οργανισμούς και ασθένειες.