“Πόρτα” στη… μισή ΠΟΕΔΗΝ από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο την Παρασκευή!

29-06-2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν; Ήταν τόσο μεγάλη η ανάγκη να δουν την Παρασκευή 29 Ιουνίου τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ώστε ενημέρωσαν κυριολεκτικά μόνον τη… μισή διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ);

Πίστευε η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν θα ρώταγε, δεν θα μάθαινε ποιους εκπροσωπεί στην πραγματικότητα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Γιαννακός και ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ Χρήστος Παπαναστάσης;

Δεν θα είχε κανένα κέρδος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από μία συνάντηση με κλάσμα της ΠΟΕΔΗΝ, συγκεκριμένα με εκείνους οι οποίοι κρέμασαν τις προάλλες τις χρωματιστές γραβάτες τους έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

“Πόρτα”, λοιπόν, “έφαγε” το πρωί της Παρασκευής 29 Ιουνίου το… πλειοψηφικό κλάσμα της διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο!

Με τις υγείες τους!

Δεν έχει καθόλου άδικο, λοιπόν, το Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα (ΑΡΜΑ), το οποίο καταγγέλλει τα εξής σε σχετική ανακοίνωσή του:

“Την Δευτέρα 25/6/2018, προγραμματίστηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών με απόφαση ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και ενημέρωση ΠΑΜΕ και ΜΕΤΑ!!. Οι παρατάξεις ΑΑΑ και ΑΡΜΑ έμειναν στο σκοτάδι της ενημέρωσης για την συγκεκριμένη απόφαση και αποκλείστηκαν από την κινητοποίηση με απόφαση της πλειοψηφίας και την «σιωπηρή» αποδοχή του ΜΕΤΑ και του ΠΑΜΕ.

Στην κινητοποίηση αυτή ( όπως μάθαμε εκ των υστέρων…) κλείστηκε ραντεβού με τον Υπουργό Οικονομικών για την Παρασκευή 29/6/2018.

Την Τετάρτη 27/6 έγινε Γ.Σ της ΠΟΕΔΗΝ στη Πάτρα. Στην εισήγηση, στη συζήτηση και στο κλείσιμο του Προέδρου και του Γ. Γραμματέα δεν ανακοινώθηκε το ραντεβού, ούτε ενημερωθήκαμε για την ώρα και το τόπο της συνάντησης!!!.

Είναι προφανές ότι οι αποφάσεις αυτές της πλειοψηφίας ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ  κινούνται πλέον «εκτός ορίων» της Νόμιμης λειτουργίας της ΠΟΕΔΗΝ και των Δημοκρατικών Αρχών του Συνδικαλιστικού Κινήματος, θυμίζοντας άλλου τύπου καθεστώτα και πρακτικές…”.