Ράπτη: Πιθανόν το lockdown στην Αττική να παραταθεί μέχρι την Καθαρά Δευτέρα

LOCKDOWN
01-03-2021

Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown στην Αττική έως την Καθαρά Δευτέρα, αφήνει η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας (1/3), η κ. Ράπτη τόνισε ότι η σχετική απόφαση θα ληφθεί στη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων την ερχόμενη Παρασκευή.

Η κ. Ράπτη σημείωσε ότι η τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους, τονίζοντας ότι την «κορυφή της πανδημίας δεν την έχουμε δει ακόμα». Παράλληλα, παρατήρησε ότι «έχουμε φτάσει πολύ κοντά στον εμβολιασμό ενός πολύ μεγάλου τμήματος του πληθυσμού», λέγοντας ότι «μέχρι σήμερα έχουμε πάνω από 960.000 εμβολιασμούς».

«Η Εκκλησία δεν μπορεί να κάνει τον αστυνόμο και το κράτος να βρίσκεται παντού, είναι θέμα συλλογικής και ατομικής ευθύνης» είπε χαρακτηριστικά. «Φαίνεται ότι κι ο κόσμος έχει κουραστεί, είδαμε χθες εικόνες συνωστισμού σε όλο το παραλιακό μέτωπο, και όχι μόνο, ακόμα και γάμους», πρόσθεσε.

«Είμαστε προς το τέλος μια δύσκολης περιόδου. Εκτιμώ ότι αν όλοι συστρατευθούμε, στη γραμμή ότι έχουμε λίγο ακόμα μπροστά μας μέχρι να ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί στις ευπαθείς ομάδες, μέχρι να φτάσουμε στην ανοσία (της αγέλης) σε μια πολύ μεγάλη μερίδα του ευάλωτου πληθυσμού αυτό μπορεί να έχει τελειώσει μέχρι αρχές Μαΐου μπορούμε να ευελπιστούμε ότι θα βγούμε από το τελευταίο lockdown» δήλωσε η κ. Ράπτη.