Ρύθμιση Πολάκη για πληρωμή οφειλών προς εργαζόμενους νοσοκομείων

26-12-2016

Ρύθμιση για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΣΥ προς εργαζομένους προωθεί το υπουργείο Υγείας. Όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, με τη ρύθμιση θα παρέχεται η δυνατότητα στα νοσοκομεία, να μπορούν να χρησιμοποιήσουν έσοδα από τον ΕΟΠΥΥ για να πληρώσουν οφειλές παλαιότερων ετών για εφημερίες, νυχτερινά, εξαιρέσιμα και υπερωρίες σε εργαζομένους τους. 

Η ρύθμιση θα περιλαμβάνεται σε διάταξη που θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη. 

Ο κ. Πολάκης διαβεβαίωσε ότι η ρύθμιση θα αφορά όλα τα νοσοκομεία της χώρας και τόνισε ότι από τον Ιανουάριο «θα γυρίσουμε σε μια κανονικότητα». Επεσήμανε ακόμα ότι φέτος για πρώτη φορά πολλά νοσοκομεία θα κλείσουν τον προϋπολογισμό τους χωρίς να δημιουργήσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, καθώς είναι πολύ μεγάλη η εκταμίευση από τον ΕΟΠΥΥ. «Κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια να γυρίσουμε σε μια κανονικότητα και από το 2017 θα είναι άλλη μέρα», υπογράμμισε ο κ. Πολάκης.