Σα να μη συνέβη τίποτε, ξανά στον Ευαγγελισμό ο επίορκος καρδιοχειρουργός

26-12-2016

Επιστρέφει στον «Ευαγγελισμό» ο καρδιοχειρουργός Αντώνης Τσούκας ο οποίος τον Ιούλιο του 2014 αρνήθηκε να χειρουργήσει χωρίς «φακελάκι» καρδιοπαθή ασθενή, ο οποίος τελικά κατέληξε. Ο καρδιοχειρουργός τέθηκε σε διαθεσιμότητα λόγω πειθαρχικής δίωξης από τον περασμένο Ιούλιο οπότε και συνελήφθη από αστυνομικούς με «φακελάκι» ύψους 500 ευρώ. 

Ωστόσο, με απόφαση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας, κ. Σπύρου Κοκκινάκη, ο καρδιοχειρουργός επανέρχεται στην θωρακοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου από την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου. Η απόφαση βασίζεται στον γνωστό νόμο Κατρούγκαλου που δρομολογεί την επαναφορά των επίορκων δημοσίων λειτουργών. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον νόμο, οι γιατροί “επιστρέφουν” στα νοσοκομεία και συγκεκριμένα στα πειθαρχικά συμβούλια κάθε μονάδας εφόσον υπάρχουν, για να κριθεί εκ νέου η υπόθεση τους. Όμως -όπως σχολιάζουν εργαζό0μενοι στο ΕΣΥ- σε κάποια νοσοκομεία τα συμβούλια δεν συγκαλούνται και με την παρέλευση της προθεσμίας που ορίζει ο νόμος, ο επίορκος επανατοποθετείται αυτοδικαίως. Αλλά και όταν συνεδριάσουν συνήθως κρίνουν αθώους τους γιατρούς και δεν επιβάλλουν κάποια ποινή.