Σχέσεις: Πως θα κρατήσετε τον τέλειο σύντροφο

24-01-2018

Πολλές φορές η γυναίκα θεωρεί πως έχει βρει τον ιδανικό σύντροφο. Υπάρχει όμως κάτι τέτοιο; Κι αν υπάρχει, πως μπορεί να τον κρατήσει;

Για να έχει μία σχέση διάρκεια και σταθερότητα, δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο, όπως αναφέρουν οι ειδικοί στη γερμανική εφημερίδα «Bild».

1. Σημειώνουμε τις σημαντικές επετείους:

Τα ζευγάρια δεν πρέπει να θεωρούν δεδομένη τη σχέση τους αλλά να προσπαθούν να την διατηρήσουν.

Πρέπει και οι δύο σύντροφοι να ασχολούνται με τις οικιακές εργασίες, με τις ασχολίες των παιδιών γιατί η καθημερινή όταν είσαι παντρεμένος, λειτουργεί πιεστικά στη ζωή μας. Ιδιαίτερα αν είναι και οι δύο εργαζόμενοι. Μπορεί να ακούγεται ρομαντικό, αλλά είναι σημαντικό:

«Θα πρέπει να φροντίζουμε τον άλλο, δηλαδή να του αφιερώνουμε χρόνο και να ερχόμαστε σωματικά πιο κοντά μαζί του», επισημαίνει ο Μαξίμ Τένενμπαουμ, ψυχολογικός σύμβουλος στην κλινική Pro Familia με έδρα το Βερολίνο. Πάνω απ ‘όλα, είναι σημαντικό να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ του ζευγαριού: δηλαδή ο ένας να μιλάει με τον άλλο.

«Οι επιθυμίες και οι ανάγκες πρέπει να αντιμετωπιστούν», εξηγεί ο ψυχοθεραπευτής του Βερολίνου. Μόριτς Ίσεμπεκ.

2. «Είμαι εγώ!»
«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λειτουργεί κανείς υπέρ του άλλου», λέει ο ψυχολόγος Κλάους Ζάιφριτ. Ο καθένας πρέπει να παραμείνει μια ανεξάρτητη προσωπικότητα και να εξελιχθεί. Το ζευγάρι δεν χρειάζεται να κάνει τα πάντα μαζί .

3. «Σε φροντίζω!».
Η σχέση σημαίνει ότι λειτουργώ αλληλένδετα με τον άλλο. Όποιος κοιτάζει μόνο το πρόγραμμά του χρειάζεται συνεργάτη κι όχι σύντροφο. Και η αγάπη για τον άλλον δεν πρέπει να ξεχνιέται κατά τη διάρκεια της καθημερινότητας -ένα φιλί,μία τρυφερή ματιά,ένα άγγιγμα δείχνουν ότι λογαριάζουμε τον άλλον.

4. «Αποδέχεσαι τον άλλο».
Σε μια σχέση πρέπει να αντιληφθεί κανείς ότι αποδέχεται τον άλλο με τα ελαττώματά του κι ότι δεν θα πρέπει να αλλάξει για να είναι περισσότερο ταιριαστός με τον σύντροφό του», εξηγεί ο Ζάιφριντ.

«Είναι καλύτερα να ανεχθούμε τις πλευρές του αγαπημένου μας που δεν ανταποκρίνονται στα δικά μας ιδανικά», προσθέτει και ο Ίσεμπεκ. Όσο κι αν προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τον άλλο ή τον εαυτό μας, στο τέλος δεν θα καταφέρουμε να τίποτα. Και πάνω απ΄όλα, δεν θα είμαστε ευτυχισμένοι…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: 7 πράγματα που πρέπει να ξέρουν τα ζευγάρια σε μακροχρόνια σχέση
Οι κοινές συνήθειες του ζευγαριού στα μηνύματα βελτιώνουν τη σχέση