Σε αντεπίθεση περνούν οι εργαζόμενοι στο “Ερρίκος Ντυνάν” μετά την απόφαση του ειρηνοδικείου

26-12-2016

Στην …αντεπίθεση περνούν οι εργαζόμενοι στο Ερρίκος Ντυνάν μετά τον ορατό κίνδυνο «λουκέτου» του νοσοκομείου με αφορμή δικαστικές αποφάσεις. Το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου τονίζει ότι «οι απλήρωτοι εργαζόμενοι κρατούν το Νοσοκομείο ανοικτό απλήρωτοι ,δίνοντας το αίμα και την ψυχή τους,   αταλάντευτοι στα αιτήματά τους». Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

 Να μην κλείσει το νοσοκομείο, άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων, διασφάλιση των θέσεων εργασίας και να τεθεί το Ντυνάν υπό άμεσο κρατικό με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ,( όπως ορίζει το καταστατικό του ) και δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας στον ελληνικό λαό.

Οι εργαζόμενοι επίσης λένε «όχι στον ιδιώτη επενδυτή» και ζητούν κατάργηση της «στραγγαλιστικής δανειακής σύμβασης», όπως την χαρακτηρίζουν .

Καλούν δε τον Ελληνικό  λαό, δημοτικά συμβούλια, κλαδικά σωματεία ιδιωτικής υγείας Αθήνας Πειραιά, Ο.Σ.Ν.Ι.Ε., .Ο.Γ.Ε., Ε.Κ.Α., να συμπαραταχθούν μαζί τους.

Σημειώνεται ότι τα περί «λουκέτου» του «Ερρίκος Ντυνάν» προέκυψαν μετά την δικαστική απόφαση για τα διοικητικά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ).

Συγκεκριμένα, το Ειρηνοδικείο απέρριψε προσωρινή απόφαση του υπουργείου Υγείας για διορισμό νέου διοικητικού συμβουλίου στον ΕΕΣ. Στόχος του διορισμού ήταν να σταματήσει η διοικητική αποβολή του ΕΕΣ από τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό και να «τρέξει» ένα πρόγραμμα σωτηρίας του «Ερρίκος Ντυνάν».

Την Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση του Ειρηνοδικείου, εκτιμώντας ότι απειλείται η προσπάθεια του υπουργείου. Για οποιαδήποτε βλάβη και ζημία υποστεί στο διάστημα αυτό ο ΕΕΣ ή το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» – σημείωσε – η κυβέρνηση δεν έχει απολύτως καμία ευθύνη.

Άμεση ήταν και η αντίδραση της διεύθυνσης του Ερρίκος Ντυνάν. Σε ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο αν. Γενικός διευθυντής κ. Κ. Τζουτζουράκης υπογραμμίζεται ότι «οι 824 εργαζόμενοι (νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό προσωπικό κ.α.) και οι 180 Ιατροί του, με την αρωγή της Πολιτείας και της πιστώτριας Τράπεζας, λειτουργούν με απόλυτη ασφάλεια το Νοσοκομείο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, παρέχοντας με υψηλό αίσθημα ευθύνης άριστες υπηρεσίες υγείας, παρά το γεγονός ότι τους οφείλονται, κατά μέσο όρο, 11 μισθοί».