Σε διάλογο καλούν τον υπουργό τα διαγνωστικά κέντρα

26-12-2016

Σε εποικοδομητικό και χρήσιμο διάλογο καλεί το υπουργείο Υγείας ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων. Σε επιστολή προς τον υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό ο ΠΑΣΙΔΙΚ  υπογραμμίζει ότι «όλα τα προηγούμενα χρόνια, μολονότι διορθώθηκαν αρκετά πράγματα και έχουν γίνει θετικά βήματα για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, έγιναν και πολλά λάθη, ενώ κατά καιρούς επικράτησαν πολιτικές σκοπιμότητες οι οποίες εξυπηρετούσαν διάφορα ποικιλώνυμα συμφέροντα και οι οποίες ήσαν εις βάρος κυρίως των πολιτών αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας των λειτουργών υγείας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα της υγείας». 

Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι ο Σύνδεσμος «με απόλυτο σεβασμό στο αγαθό της υγείας και έχοντας σαν οδηγό το λογικό, το ηθικό και το δίκαιο, μπορεί να συνεισφέρει με θέσεις και προτάσεις στην επίλυση πολλών προβλημάτων ιδίως στον τομέα της Π.Φ.Υ. που δραστηριοποιούμεθα, έτσι ώστε με την συνεργασία του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα υγείας, να εξασφαλίσουμε ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες που τις έχουν ανάγκη και χαμηλό κόστος παρεχομένων υπηρεσιών, ανάλογο βέβαια με τη σπουδαιότητα του παρεχόμενου ιατρικού έργου, το οποίο θα προκύψει από την λειτουργία του υγιούς ανταγωνισμού μέσω της ελεύθερης επιλογής ιατρού και θεραπευτηρίου». 

Και καταλήγει: «είμαστε στην διάθεσή σας, οποιαδήποτε στιγμή εσείς κρίνετε, για έναν εποικοδομητικό και χρήσιμο διάλογο, ο οποίος θεωρούμε ότι θα ωφελήσει όλους, πολίτες και παρόχους υπηρεσιών υγείας, άρα και το Υπουργείο Υγείας το οποίο πρέπει να υπηρετεί το σύνολο της κοινωνίας μας».