Σε …επιτήρηση εμβολιασμού το υγειονομικό προσωπικό της χώρας

26-12-2016

Σε ….επιτήρηση εμβολιασμού έναντι της γρίπης, τίθεται το υγειονομικό προσωπικό σε όλη την χώρα. Με εγκύκλιό της η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Χριστίνα Παπανικολάου ενημερώνει τις διοικήσεις των νοσοκομείων για την υποχρέωσή τους να καταγράψουν την εμβολιαστική «συμπεριφορά» όλων των εργαζομένων. 

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν σε ειδικό έντυπο – ερωτηματολόγιο τα στοιχεία τους, τον τομέα εργασίας, την ειδικότητα στην περίπτωση του ιατρικού προσωπικού, το τμήμα ή την κλινική ευθύνης αλλά και τους λόγους που δεν έχει εμβολιαστεί έναντι της γρίπης. 

Σύμφωνα με προηγούμενη εγκύκλιο, «το προσωπικό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας συμπεριλαμβανομένων και των Μονάδων νεογνών, των Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας, των Μονάδων Ειδικών Λοιμώξεων και των ειδικών μονάδων ανοσοκατεσταλμένων οφείλει να είναι στο σύνολό του εμβολιασμένο». 

Στο πλαίσιο αυτό, οι Επιτροπές Νοσοκομειακών Λοιμώξεων κάθε Νοσοκομείου οφείλουν να αποστείλουν στο Γραφείο Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του ΚΕΕΛΠΝΟ έως 7 Ιανουαρίου 2015 συμπληρωμένο έντυπο με τα στοιχεία του αριθμού των εμβολιασθέντων, ούτως ώστε να γίνει επεξεργασία των δεδομένων και αποτύπωση του ποσοστού εμβολιαστικής κάλυψης για την εποχική γρίπη μεταξύ των εργαζομένων σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας σε όλη τη χώρα.