Σε ποια ηλικία γίνεται καλύτερο το σεξ;

26-12-2016

Μεγαλώνοντας δεν αλλάζει μόνο ο χαρακτήρας μας και η προσωπικότητα μας αλλά και η σεξουαλική μας ζωή. Και αυτή, αναγκαστικά προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται καθώς μεγαλώνουμε. Με αυτό το δεδομένο ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σικάγο αποφάσισαν να βρουν μια απάντηση στο ερώτημα: Σε ποια ηλικία γίνεται καλύτερο το σεξ;

Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύτηκαν στο British Medical Journal έδειξε πως οι γυναίκες απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ στα 28 τους χρόνια, ενώ οι άντρες περίπου πέντε χρόνια αργότερα.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι άντρες έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση στις ερωτικές τους συνευρέσεις στις ηλικίες των  50 με 69 ετών. Δηλαδή, ένας άντρας μπορεί να είναι στην σεξουαλική του ακμή σε μικρότερη ηλικία αλλά ένας μεγαλύτερος άντρας έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση για τον εαυτό του πράγμα που κάνει το σεξ πιο απολαυστικό και λιγότερο αγχωτικό.

Γυναίκες τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Εκείνες απελευθερώνονται στο σεξ μετά τα 40. Σε αυτή την ηλικία απολαμβάνουν το σεξ με μεγαλύτερη ευχαρίστηση από ότι το περιστασιακό στην ηλικία των 20. Πως το εξηγούν οι ειδικοί αυτό;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτό συμβαίνει απλά επειδή, όπως και με άλλα πράγματα, το σεξ βελτιώνεται με την εξάσκηση. Ακόμα στις ηλικίες των 30 και των 20 γυναίκες και άντρες έρχονται αντιμέτωποι με μια σειρά από ανασφάλειες που σχετίζονται ως επί το πλείστον με την εξωτερική εμφάνιση για τις γυναίκες και με τις σωματικές επιδόσεις για τους άντρες. Τα μεγαλύτερα ζευγάρια από την άλλη είναι απαλλαγμένα από τέτοιους είδους ανασφάλειες και φαίνεται ότι δρουν πιο απελευθερωμένα.

Η ίδια έρευνα έδειξε και κάτι άλλο πολύ ενδιαφέρον. Ένας άνδρας 30 ετών μπορεί να περιμένει κατά μέσο όρο 35 ακόμα χρόνια σεξουαλικής δραστηριότητας και 45 χρόνια επιβίωσης, ενώ μια γυναίκα ίδιας ηλικίας μπορεί να περιμένει 31 χρόνια σεξουαλικής ζωής και 50 ακόμα χρόνια επιβίωσης. Με άλλα λόγια οι άνδρες θα περάσουν το 78% της υπόλοιπης ζωής τους μετά τα 30 τους, κάνοντας σεξ, ενώ οι γυναίκες  το 61%.