Σε ποια ηλικία περισσότερο, ελκύουν σεξουαλικά οι γυναίκες τους άνδρες

26-12-2016

Είναι ένας μύθος που διαιωνίζεται ή όντως ισχύει; Οι άντρες, ιδίως μετά από κάποια ηλικία, προτιμούν τις νεότερες γυναίκες στο σεξ. Είναι όμως μόνο μύθος; Νέα έρευνα λέει πως είναι πραγματικότητα.

Η έρευνα έγινε από την Ακαδημία Abo στο Turku της Φιλανδίας και δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Evolutionary and Human Behavior. Σε αυτή πήραν μέρος πάνω από 12.000 άνθρωποι από τη Φιλανδία. Ο επιστήμονας Jan Antfolk και η ομάδα του βρήκαν πως οι γυναίκες προτιμούν συστηματικά άντρες συνομήλικους τους ή λίγο μεγαλύτερους και από αυτό μένει σταθερό σε όλη τη ζωή τους. Οι άντρες όμως από την άλλη έδειξαν πως σε όλη τους τη ζωή προτιμούν σεξουαλικούς συντρόφους που είναι νεότερες, και μάλιστα γύρω στα 25. Δηλαδή από τα 20 οι άντρες προτιμούν τις λίγο μεγαλύτερες γυναίκες αλλά όσο μεγαλώνουν η ηλικία προτίμησης τους μένει η ίδια σε όλη τους ζωή.

Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχει μια λογική εξήγηση για αυτό. Είναι στη φύση οι άντρες να διαλέγουν τις γυναίκες αυτής της ηλικίας επειδή είναι η πιο γόνιμη. Από την άλλη οι γυναίκες είναι πιο εκλεκτικές και γιαυτό διαλέγουν συντρόφους ηλικίας ανάλογης με τη δική τους.