Σε ποιες χώρες βρίσκονται οι πιο ειλικρινείς άνθρωποι; Οι Έλληνες στους πρώτους

26-12-2016
Μεγάλη έρευνα Βρετανών επιστημόνων είχε σκοπό να διαπιστώσει ποιες είναι οι χώρες με τους πιο ειλικρινείς ανθρώπους. Τι βρήκαν; Πως οι Έλληνες είναι στους πιο ειλικρινείς του κόσμου και πως η ειλικρίνεια τους αυτή μπορεί να είναι και ο λόγος της οικονομικής τους δυσπραγίας.
 
Ερευνητές από το UEA’s School of Economics μελέτησαν 1.500 ανθρώπους από 15 χώρες. Επέλεξαν ανθρώπους από την Βραζιλία, την Κίνα, την Ελλάδα, την Ρωσία, την Ελβετία, την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αργεντινή, την Δανία, τη Βρετανία, την Ινδία, την Ιαπωνία, την Πορτογαλία, τη Νότιο Αφρική και τη Νότιο Κορέα.
Οι ειδικοί μέτρησαν την ειλικρίνεια των ανθρώπων με μια σειρά από πειράματα. Στη συνέχεια διασταύρωσαν την ειλικρίνεια τους με τον τρόπο με τον οποίο ζούσαν και την οικονομική τους κατάσταση.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία ανακοινώθηκαν στο Συνέδριο Πειραμάτων του Λονδίνου έδειξαν κυρίως δύο πράγματα.
Το πρώτο είναι πως οι Έλληνες φάνηκαν να είναι από τους πιο ειλικρινείς στις 15 χώρες που μελετήθηκαν. Πρώτοι στην ειλικρίνεια αποδείχτηκαν οι Ιάπωνες με δεύτερους τος Βρετανούς. Πιο ανειλικρινείς φάνηκαν να είναι οι Τούρκοι.
 
Το δεύτερο εύρημα που παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον είναι πως οι ειδικοί μπόρεσαν να συνδέσουν την ειλικρίνεια των λαών με την οικονομική τους κατάσταση. Δηλαδή, οι πιο ειλικρινείς άνθρωποι έτειναν να είναι και εκείνοι με τις περισσότερες οικονομικές δυσκολίες.
Όμως οι άνθρωποι από τις πιο φτωχές χώρες έτειναν να είναι οι περισσότερο ανειλικρινείς.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: