Κυβέρνηση: Σε προανακριτική επιτροπή η υπόθεση της Novartis

09-02-2018

Σε προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis φαίνεται ότι καταλήγει η κυβέρνηση. Η προανακριτική επιτροπή έχει αρμοδιότητες εισαγγελέα και μπορεί τα αδικήματα της απιστίας και της δωροδοκίας να έχουν παραγραφεί όμως αυτό της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες ενέργειες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) είναι διαρκές και δεν παραγράφεται ποτέ.

Για το θέμα, χθες Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα έχει οριστεί για την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για να πάρει τις τελικές αποφάσεις, ενώ σήμερα θα συνεδριάσει το Προεδρείο της ΚΟ υπό τον πρωθυπουργό.

Όπως αναφέρθηκε στον ΣΚΑΪ, η Εισαγγελία Διαφθοράς, που χειρίζεται την έρευνα, αναζητά, παράλληλα, εξωχώριες εταιρείες και προσωπικά περιουσιακά στοιχεία εμπλεκόμενων στην υπόθεση. Δικαστικές αρχές εκτιμούν ότι, λόγω της παραγραφής των αδικημάτων των πολιτικών, η δικογραφία θα επιστραφεί στη Δικαιοσύνη και γι’ αυτό ελπίζουν να βρεθεί, αν υπάρχει, η γραμμή «μαύρου» χρήματος για να στοιχειοθετηθεί κατηγορία για «ξέπλυμα» που είναι απαράγραπτη.