Σεξ: 5 πράγματα που ίσως δεν ξέρατε για τον οργασμό

02-01-2019

Ο οργασμός είναι και ο μεγάλο ζητούμενο στο σεξ. Είναι η ολοκλήρωση της ερωτικής πράξης που φέρνει και την μεγαλύτερη ικανοποίηση. Ο γυναικείος οργασμός είναι από τα πιο μελετημένα φαινόμενα στον χώρο της ιατρικής επιστήμης. Κι ακόμα υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζουμε για αυτόν.

Ποια είναι τα 5 πράγματα για τον οργασμό που ίσως δεν ξέρετε και θα έπρεπε να μάθετε;

1. Υπάρχει διάκριση ανάμεσα στα δύο φύλα όσον αφορά τον οργασμό στην βιομηχανία του πορνό:
Εξετάζοντας τα 50 πιο δημοφιλή (δηλαδή εκείνα με τις περισσότερες προβολές) βίντεο όλων των εποχών στην ιστοσελίδα PornHub, ερευνητές κατέγραψαν τα ποσοστά που οι άνδρες και οι γυναίκες απεικονίζονται σε αυτά τα βίντεο να φτάνουν σε οργασμό (βάσει λεκτικών και σωματικών δεικτών). Βάσει της ανάλυσης, μόνο το 18,3% των γυναικών είχε οργασμό σε αυτά τα βίντεο, ενώ ένα επιβλητικό 78% των ανδρών απεικονίζεται ότι έχει οργασμούς. Οι συγγραφείς υποδεικνύουν ότι αυτό θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις στον τρόπο με τον οποίο οι άνδρες και οι γυναίκες αντιλαμβάνονται την σεξουαλική ικανοποίηση.

2. Ο οργασμός μπορεί να προκαλέσει ορισμένες ασυνήθεις, ακούσιες συμπεριφορές:
Οι οργασμοί δεν σχετίζονται πάντα με… φωνές ευχαρίστησης. Υπάρχουν πολλά παράξενα φαινόμενα που έχουν τεκμηριωθεί ότι συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του οργασμού. Συγκεκριμένα, σε μια ανασκόπηση σχετικών ερευνών, βρέθηε ότι πολλά άτομα κλαίνε, φτερνίζονται, έχουν επιληπτικές κρίσεις, γελάνε και παθαίνουν κρίσεις πανικού και πονοκέφαλο, όταν βιώνουν οργασμό. Οι λόγοι για αυτές τις ασυνήθιστες εμπειρίες δεν είναι επί του παρόντος γνωστοί και συνεχίζονται να διερευνώνται.

3. Η πιθανότητα οργασμού σχετίζεται με το φύλο και τον σεξουαλικό προσανατολισμό:
Σε μια μεγάλη μελέτη πάνω από 52.000 ατόμων στις ΗΠΑ, ερευνητές ρώτησαν άνδρες και γυναίκες πόσο συχνά φτάνουν σε οργασμό όταν κάνουν σεξ. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το 95% των ετεροφυλόφιλων ανδρών δήλωσαν ότι “συνήθως πάντα έχει οργασμό”. Στην 2η θέση με 89% ήταν οι ομοφυλόφιλοι άνδρες και στην 3η θέση με 88% οι αμφιφυλόφιλοι άνδρες. Στην 4η θέση με 86% ήταν οι ομοφυλόφιλες γυναίκες. Στις δύο τελευταίες θέσεις ήταν οι αμφισεξουαλικές γυναίκες (66%) και οι ετεροφυλόφιλες γυναίκες (65%).

4. Οι γυναίκες “ανησυχούν” περισσότερο από τους άνδρες για τον οργασμό του συντρόφου τους:
Παρά την άποψη ότι βασικό κίνητρο για τον άντρα στο σεξ είναι να νιώσει την “επιβεβαίωση” ότι είναι “καλός εραστής” με το να κάνει την σύντροφό του να φτάσει σε οργασμό, πρόσφατες έρευνες διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες έχουν υψηλότερο κίνητρο για να εξασφαλίσουν ότι ο άντρας τους έχει οργασμό στο σεξ.

5. Οι γυναίκες θέλουν κλειτοριδική διέγερση για να φτάσουν σε οργασμό:
Άλλη έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες χρειάζονται (ή/και προτιμούν) τη διέγερση του κλειδιού κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, για να φτάσουν σε οργασμό. Σε μια μελέτη πάνω από 1.000 γυναικών ηλικίας 18-94 στις ΗΠΑ, μόνο το 18,4% ανέφερε ότι η σεξουαλική επαφή ήταν σχεδόν πάντα αρκετή για να έχουν οργασμoύς, ενώ το 36,6% ανέφερε ότι η κλειτοριδική διέγερση ήταν “απαραίτητη προϋπόθεση” για να έχουν οργασμούς. Τέλος το υπόλοιπο 36% απάντησε ότι η κλειτοριδική διέγερση απλά κάνει τους οργασμούς τους ακόμα πιο ευχάριστους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Οργασμός: Γιατί μια γυναίκα δεν πρέπει να προσποιείται
Οργασμός: Γιατί πονάω;