Σεξ: Η αποχή μπορεί να κρύβει το μυστικό της μακροζωίας;

18-01-2017

Μέχρι στιγμής έχουμε διαβάσει για τα καλά που μπορεί να προσφέρει το σεξ στην υγεία μας. Τι γίνεται όμως όταν υπάρχει αποχή από το σεξ; Έρευνες έχουν δείξει πως η αποχή μπορεί να κάνει καλό αφού το σεξ εξασθενίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και όχι μόνο.

Πρώτοι, οι Αμερικανοί επιστήμονες απέδειξαν ότι η σεξουαλική δραστηριότητα είναι ικανή να επηρεάσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
Μετά, και Βρετανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ επικέντρωσαν την έρευνά τους στις καλόγριες, οι οποίες φυσικά απέχουν από το σεξ. Θέλησαν έτσι να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους ζουν περισσότερο από τις γυναίκες που έχουν απογόνους.

Το αποτέλεσμα της έρευνά τους έδειξαν πως, κάνοντας λιγότερο σεξ, μειώνεται η αρτηριακή πίεση κι έχεις λιγότερες πιθανότητες να κολλήσεις μικρόβια ή λοιμώξεις. Η αποχή από το σεξ αυξάνει το προσδόκιμο ζωής. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι ο λόγος για τον οποίο οι καλόγριες ζουν περισσότερο από τις μητέρες. Η έρευνα των Βρετανών επιστημόνων έδειξε ότι οι σκώληκες «mealworm beetles» ζουν περισσότερο όταν ζευγαρώνουν λιγότερες φορές από τους σκώληκες που ζευγαρώνουν πιο συχνά.

Κάνοντας συχνά σεξ απελευθερώνονται ορμόνες που απαιτούνται για την παραγωγή σπέρματος και ωαρίων, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες. Οι ειδικοί προσθέτουν πως από την διαδικασία αυτή ο οργανισμός εξασθενεί, όπως επίσης και η ικανότητά του να καταπολεμήσει βακτήρια και λοιμώξεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει η αποχή στην υγεία μας;
Σεξ: Οκτώ λόγοι για να κάνετε όσο πιο συχνά γίνεται