Σεξ: Οι ενήλικες κάνουν λιγότερο από ότι έκαναν πριν 20 χρόνια

09-03-2017

Το σεξ είναι κομμάτι της καθημερινότητας μας. Ιδίως για εκείνους που είναι σε μια σχέση ή σε ένα γάμο. Είναι λοιπόν σημαντικό. Όπως φαίνεται όμως οι σημερινοί ενήλικες το παραλείπουν. Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει πως σήμερα οι ενήλικες κάνουν λιγότερο σεξ από ότι πριν 20 χρόνια.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του San Diego στις Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν ένα δείγμα 27.000 ανθρώπων. Τα στοιχεία αφορούσαν την περίοδο από το 1989 έως και το 2014 και η βασική ερώτηση της έρευνας ήταν: «Πόσο συχνά κάνατε σεξ τους τελευταίους 12 μήνες»;

Οι ειδικοί βρήκαν πως οι ενήλικες στις αρχές της δεκαετίας του 2010 έκαναν κατά μέσο όρο 7 φορές λιγότερο σεξ το χρόνο σε σχέση με τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Έκανα δε εννιά φορές λιγότερο σεξ σε σχέση με το τέλος της ίδιας δεκαετίας.

Η μελέτη αυτή, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behaviour, είναι η συνέχεια μιας περσινής, της ίδιας ομάδας ερευνητών. Η πρώτη μελέτη έδειξε ότι το ποσοστό των ενηλίκων μεταξύ 20 και 24 ετών που δεν είχαν σεξουαλικό σύντροφο μετά τα 18, είχε υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με εκείνους που γεννήθηκαν την δεκαετία του 1960 και του 1990 – από το 6% στο 15%.

Σε συνδυασμό τα δύο ευρήματα δείχνουν ότι τα παιδιά του 2000 κάνουν λιγότερο σεξ, αλλά, όπως επισημαίνεται: «Είναι πολύ πιθανό ότι για τους νέους ανθρώπους αυτή να είναι μια πολύ συνειδητή στάση ζωής».

Η έρευνα έδειξε επίσης και κάτι άλλο σημαντικό. Πως παράγοντες όπως η αλλαγή του ρόλου των φύλλων, η χρήση των social media αλλά και το ότι προτιμούμε να μένουμε μόνοι μας στο σπίτι αντί να βγαίνουμε, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του αποτελέσματος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Πως ο τύπος του αίματος του άντρα επηρεάζει τις σεξουαλικές του επιδόσεις
Σεξ: Πως η σεξουαλική μας ζωή επηρεάζει την παραγωγικότητα μας στη δουλειά