Σεξ: Η βιαστική τοποθέτηση του προφυλακτικού προκαλεί προβλήματα

26-12-2016
Είναι κάτι που παθαίνουν αρκετά ζευγάρια. Πολλές φορές επάνω στην ερωτική διάθεση δεν έχουν το μυαλό να σκεφτούν την σωστή τοποθέτηση του προφυλακτικού. Έτσι το βάζουν βιαστικά. Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων όμως αναδεικνύει τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει κάτι τέτοιο.
 
Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard και το Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης, μελέτησαν 512 άνδρες και γυναίκες, ηλικίας από 15 έως και 65, οι οποίοι επισκέφτηκαν κλινικές γνωστές για τη διάγνωση και τη θεραπεία των Σεξουαλικών Μεταδιδόμενων Νοσημάτων από το 2007 μέχρι το 2011.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως στο διάστημα της έρευνας υπήρξαν 8.856 σεξουαλικές επαφές μεταξύ ανδρών και γυναικών, στις οποίες χρησιμοποιήθηκε προφυλακτικό.
Στο 7% των επαφών αυτών οι συμμετέχοντες ανέφεραν τη βιαστική τοποθέτηση του προφυλακτικού. Σύμφωνα με τα ευρήματα, αναφέρθηκε σπάσιμο, ολίσθηση του προφυλακτικού και διαρροή του περιεχομένου στο 5% των περιπτώσεων που η τοποθέτησή του έγινε βιαστικά, ενώ το ποσοστό αυτό μειωνόταν στο 2%-3% όταν δεν αναφέρθηκε βιασύνη.
Ακόμα, το 22% των ατόμων που βιάστηκαν κατά την τοποθέτηση του προφυλακτικού ανέφερε τη μη χρήση του σε όλη τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, κάτι που αναφέρθηκε μόνο από το 14% των ατόμων που δεν βιάστηκαν.
 
Όπως είπε η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Lydia Shrier το μήνυμα που περνά αυτή η έρευνα είναι πως δεν πρέπει να βιαζόμαστε στην τοποθέτηση του προφυλακτικού και πως η σωστή του εφαρμογή είναι εξαιρετικής σημασίας για την σεξουαλική μας υγεία.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: