Σεξ: Οι κίνδυνοι του περιστασιακού σεξ το καλοκαίρι

sex σεξ
16-07-2019

Τώρα το καλοκαίρι ορισμένοι περιμένουν πως και πως να πάνε διακοπές και να νιώσουν πιο ελεύθερα. Μακριά από τις υποχρεώσεις και τη ρουτίνα της πόλης. Αυτό φυσικά περιλαμβάνει και το σεξ. Πολλοί το καλοκαίρι κάνουν μια πολύ ελεύθερη σεξουαλική ζωή. Τώρα, έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει πως οι γυναίκες υποτιμούν τους κινδύνους που κρύβει το καλοκαιρινό περιστασιακό σεξ.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Illinois μελέτησαν 850 γυναίκες ηλικίας από 18 έως και 50 Αμερικανίδες οι οποίες έπρεπε να απαντήσουν σε ορισμένα ερωτηματολόγια. Οι ερωτήσεις ήταν για τις συνήθειες τους ως τουρίστριες αλλά και τις σεξουαλικές τους συνήθειες κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Tourism Management, έδειξαν πως οι γυναίκες δεν δίνουν σημασία στους κινδύνους του περιστασιακού σεξ με αγνώστους όταν είναι στο εξωτερικό.
Η έρευνα έδειξε ακόμα πως αυτή η συμπεριφορά οφείλεται κυρίως στο γεγονός πως κάνουν αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ όταν είναι χαλαρές σε κάποιο μακρινό καλοκαιρινό προορισμό.

Για κάποιες γυναίκες η απόφαση του περιστασιακού σεξ κατά τη διάρκεια των διακοπών είναι συνειδητή. Όπως είπε η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Liza Berdychevsky δεν είναι λίγες οι γυναίκες που πάνε διακοπές με σκοπό να απελευθερωθούν σεξουαλικά και να πειραματιστούν αγνοώντας τους κινδύνους μετάδοσης σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Οι γυναίκες λοιπόν στις διακοπές υποτιμούν τους κινδύνους από το ελεύθερο σεξ κατά τη διάρκεια των καλοκαιριών τους διακοπών και υπερεκτιμούν την προστασία που τους προσφέρει ο περιστασιακός τους σύντροφος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Γιατί το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για τη σύλληψη παιδιού;