Σεξ: Ποια είναι η ιδανική ώρα;

26-12-2016
Ορισμένοι είναι πρωινοί τύποι. Άλλοι είναι νυχτερινοί. Αυτό ισχύει και για το σεξ. Κάποιοι προτιμούν το σεξ το βράδυ ενώ άλλοι το απολαμβάνουν περισσότερο το πρωί. Ποια είναι όμως η ιδανική ώρα για σεξ και γιατί; Η επιστήμη έχει την απάντηση.
 
Ερευνητές βρήκαν πως οι διακυμάνσεις των ορμονών, της θερμοκρασίας του σώματος και της αρτηριακής πίεσης κατά τη διάρκεια της ημέρας καθορίζουν τόσο τη διάθεσή μας αλλά και την ενέργειά μας.
Η ώρα της ημέρας που είναι η ιδανική για σεξ λοιπόν εξαρτάται από αυτόν τον παράγοντα.
 
Όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί, τα επίπεδα τεστοστερόνης του άντρα αυξάνονται κατά 25-50% τη νύχτα, επειδή η υπόφυση, η οποία ελέγχει την παραγωγή της, ενεργοποιείται τις νυχτερινές ώρες. Και στις γυναίκες όμως η τεστοστερόνη ενισχύει την ερωτική διάθεση. Η παραγωγή της ορμόνης στο γυναικείο φύλο προωθείται από το φως του ήλιου.
Οι άνδρες προετοιμάζονται λοιπόν για σεξ ενώ κοιμούνται, ενώ το πρωινό φως τονώνει την ερωτική διάθεση της γυναίκας. Το συμπέρασμα που βγαίνει λοιπόν είναι πως και οι άντρες όσο και οι γυναίκες έχουν περισσότερη όρεξη για σεξ το πρωί
 
Βοηθάει βέβαια και το γεγονός πως το πρωί και τα επίπεδα ενέργειας είναι πιο ανεβασμένα ενώ είμαστε πιο χαλαροί και ξέγνοιαστοι, καθώς μας βαραίνει το άγχος και η κούραση της ημέρας.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: