Σεξ: Ποιες στάσεις προκαλούν τους περισσότερους τραυματισμούς;

26-12-2016
Οι άνθρωποι που δουλεύουν στα επείγοντα στα νοσοκομεία βλέπουν πολλά καθημερινά. Ανάμεσα σε αυτά που βλέπουν συχνά είναι άνθρωποι που έχουν έχουν έρθει τραυματισμένοι εξ’ αιτίας του… σεξ. Υπάρχουν μάλιστα ορισμένες στάσεις που αυξάνουν τις πιθανότητες τραυματισμού. Ποιες είναι αυτές; Μια νέα έρευνα μας διαφωτίζει περισσότερο.
 
Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Advance in Urology, έδειξε πως η μόνη απολύτως ασφαλής στάση για τον άντρα στο σεξ είναι όταν είναι εκείνος από πάνω. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μόνο τότε μειώνονται πραγματικά οι πιθανότητες να τραυματιστεί.
Αντιθέτως, η στάση που είναι γνωστή ως «καουμπόισσα» επειδή η γυναίκα έχει ανέβει στον άντρα, είναι η πιο επικίνδυνη και η στάση που αυξάνει αρκετά τον κίνδυνο τραυματισμού για τον άντρα.
 
Ποιες είναι λοιπόν οι πιο επικίνδυνες στάσεις σύμφωνα με τους ειδικούς;
 
– Όρθια στάση
Σε αυτή τη περίπτωση υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο άντρας να τραυματιστεί στην πλάτη ή στον κόκκυγα λόγω του βάρους της συντρόφου.
– Επάνω σε έπιπλα
Όπως έδειξε η έρευνα, όταν το σεξ γίνεται πάνω σε κάποιο έπιπλο ή σε ντουλάπια κουζίνας, γραφεία και άλλες επιφάνειες είναι πολύ πιθανό να προκληθούν μελανιές, να σταματήσει η κυκλοφορία του αίματος και να συμβεί κάποιο κάταγμα.
– Στην καρέκλα
Οι πιο συνηθισμένη καταγραφή ατυχήματος στο σεξ είναι όταν η πράξη γίνεται στην καρέκλα. Γιατί; Γιατί συχνά τα πόδια της καρέκλας σπάνε και το ζευγάρι τραυματίζεται σε πλάτη και γοφούς όταν πέφτει.
– Η ανάποδη «καουμπόισσα»
Αυτή η στάση είναι όταν η γυναίκα έχει καθίσει επάνω στον άντρα με την πλάτη γυρισμένη σε εκείνον. Αυτή η στάση θεωρείται η πιο επικίνδυνη αφού έχουν καταγραφεί εγκαύματα στην πλάτη λόγω τριβής με το δάπεδο, κατάγματα πέους αλλά και γονάτων.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: