Σεξ: Πως επηρεάζεται η σεξουαλική ζωή από την οικονομική ανεξαρτησία

26-12-2016
Μπορεί να λέμε πως όσον αφορά στον έρωτα και την αγάπη τα λεφτά δεν είναι το παν. Κι όμως. Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει το αντίθετο. Κι αυτό γιατί απέδειξε πως τα λεφτά και συγκεκριμένα η οικονομική ανεξαρτησία επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή των ζευγαριών.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Connecticut στις Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν 2.750 παντρεμένα άτομα ηλικίας από 18 έως 32 ετών.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως όσο πιο οικονομικά ανεξάρτητος είναι ένας από τους δύο συζύγους, τόσο πιο πιθανό είναι ο άλλος να τον απατήσει.
 
Σύμφωνα με την έρευνα, σχεδόν το 5% των γυναικών που είναι εξολοκλήρου εξαρτημένες οικονομικά από τους άνδρες τους θα έχουν εξωσυζυγική σχέση, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους οικονομικά εξαρτώμενους άνδρες ανέβαινε στο 15%.
 
Όπως λοιπόν έδειξαν τα ευρήματα, όσο ανέβαινε το ποσοστό των πόρων που οι άνδρες παρείχαν στην οικογένεια τόσο οι άνδρες ήταν λιγότερο πιθανό να διαπράξουν συζυγική απιστία. Αυτό βρέθηκε να ισχύει μέχρι ένα σημείο, αφού από ότι φαίνεται οι άνδρες που κερδίζουν πάνω από το 70% του συνολικού εισοδήματος είναι πιο πιθανό να διατηρούν εξωσυζυγικές σχέσεις.
 
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Όπως εξηγούν οι ειδικοί, οι άνθρωποι οδηγούνται στην απιστία όταν δε θέλουν να αισθάνονται εξαρτημένα από το σύντροφο τους ή όταν νιώθουν ότι δεν υπάρχει μια σχετική ισότητα στη σχέση.
Οι άντρες από την άλλη αισθάνονται πως χάνουν την αρρενωπότητα τους και την κυριαρχική τους θέση στην σχέση όταν η σύντροφος τους κερδίζει περισσότερα χρήματα από αυτούς.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: