Σεξ: Πως καταπολεμά την αϋπνία και την υπέρταση

26-12-2016
Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον ύπνο τους και δυσκολεύονται να κοιμηθούν. Άλλοι τόσοι υποφέρουν από υπέρταση και πρέπει να προσέχουν τη διατροφή τους. Τώρα, Βρετανοί επιστήμονες λένε πως υπάρχει μια λύση και για τα δυο αυτά προβλήματα. Το σεξ.
 
Ερευνητές γράφουν στην επιθεώρηση Journal of Epidemiology and Community Health πως, όπως διαπίστωσαν από την έρευνα τους, όταν το σώμα εκτονώνεται ερωτικά, κινητοποιείται για να καταπολεμήσει ασθένειες αλλά και προβλήματα υγείας όπως είναι η αϋπνία που ταλαιπωρεί πολλούς, άντρες και γυναίκες. 
 
Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, τo σεξ μπορεί να ωφελήσει περισσότερο την υγεία μας από το να πάρουμε άδεια από την δουλειά.
Σύμφωνα με την έρευνα, όταν κάνουμε σεξ, διατηρούμε σε χαμηλά επίπεδα την αρτηριακή μας πίεση, βελτιώνουμε την ποιότητα του ύπνου και καταπραΰνουμε τυχόν πόνους και πονοκεφάλους. 
 
Οι Βρετανοί επιστήμονες εξηγούν πως, κάνοντας σεξ δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, μειώνεται ο κίνδυνος καρδιακού επεισοδίου κατά το ήμισυ στους άντρες σε σχέση με αυτούς που κάνουν σεξ λιγότερο από μία φορά το μήνα. 
 
Η έρευνα έδειξε επίσης ότι, κάνοντας σεξ επί μισή ώρα, «καίμε» 85 θερμίδες (ίσως και περισσότερες) ενώ κάνοντας σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ενισχύουμε το ανοσοποιητικό σύστημα θωρακίζοντας τον οργανισμό μας από το κρύωμα και τις λοιμώξεις. 
 
Όπως σχολίασε η διατροφολόγος Σόνα Γουίλκινσον στην βρετανική εφημερίδα «Express»: «Κάνοντας σεξ ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενισχύoυμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, κρατάμε υγιή την καρδιά μας και βελτιώνουμε την ποιότητα του ύπνου μας».
 
Ωστόσο, «ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να χρειάζεται να γυμνάσουν ορισμένους μύες στο σώμα τους για να ενισχύσουν την λίμπιντο επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη απόλαυση στο σεξ», εξηγεί από την πλευρά της η Λιν Ρόμπινσον, ειδική στο Pilates.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: