Σεξ: Πότε πρέπει να κάνω αν θέλω να μείνω έγκυος;

16-07-2018

Πολλά ζευγάρια προσπαθούν απεγνωσμένα για μήνες ή ακόμα και για χρόνια να συλλάβουν ένα παιδί με τον παραδοσιακό, πατροπαράδοτο τρόπο και δεν τα καταφέρνουν. Υπάρχουν όμως μικρά μυστικά τα οποία αν τα λάβουμε υπόψιν μας μπορούν να μας βοηθήσουν. Όπως για παράδειγμα… ποια είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να κάνω σεξ αν θέλω να μείνω έγκυος;

Τα ζευγάρια που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί θα πρέπει να κάνουν έρωτα πριν από τις 07:30 το πρωί τους ανοιξιάτικους μήνες, αν θέλουν οι προσπάθειες τους να καταλήξουν σε επιτυχία, υποστηρίζουν Ελβετοί ερευνητές.

Σύμφωνα με άρθρο του επιστημονικού εντύπου Chronobiology International, επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης στην Ελβετία υποστηρίζουν ότι τα σπερματοζωάρια έχουν το δικό τους βιολογικό ρολόι και είναι πιο ικανά τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας. Επίσης, έχουν το ιδανικότερο σχήμα και μέγεθος από άποψη υγείας ώστε να γονιμοποιήσουν ένα ωάριο τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στα παραπάνω συμπεράσματα αφού ανέλυσαν δείγματα σπέρματος από 7.068 άνδρες, 25-40 ετών, που είχαν επισκεφθεί κλινική γονιμότητας.

Τα δείγματα ελέγχθηκαν ως προς τη συγκέντρωση, τον συνολικό αριθμό, την κινητικότητα και τη μορφολογία των σπερματοζωαρίων.

«Η ποιότητα των σπερματοζωαρίων ποικίλει τόσο ως προς τον κιρκαδιανό όσο και ως προς τον χρονικό ρυθμό. Η συλλογή σπέρματος κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, όπου η ποιότητα του είναι στα ύψη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τρόπος βελτίωσης της ανδρική γονιμότητας», λέει η συγγραφέας της μελέτης Δρ Μπριγκιτε Λεενερς. Και προσθέτει ότι τα ευρήματα της μελέτης θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να ενισχυθούν οι πιθανότητες σύλληψης κατά τη διάρκεια των θεραπειών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Το σπέρμα που είχε συλλεχθεί τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο είχε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση σπερματοζωαρίων, ενώ μεγάλες μειώσεις παρατηρήθηκαν το καλοκαίρι.

Επίσης, ενώ τα δείγματα που είχαν συλλεχθεί νωρίς το πρωί, πριν τις 7:30 π.μ., είχαν επίσης τα υψηλότερα επίπεδα συγκεντρώσεων σπερματοζωαρίων και φυσιολογική μορφολογία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Ποια είναι η κατάλληλη στάση για κάθε τρίμηνο της εγκυμοσύνης
Σεξ: Γιατί οι γυναίκες δεν θέλουν να κάνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης