Σεξ: Τα ζευγάρια που μαγειρεύουν μαζί κάνουν περισσότερο

27-02-2018

Η μαγειρική φέρνει τα ζευγάρια κοντά. Πολύ κοντά. Αυτό τουλάχιστον έδειξε νέα έρευνα με επικεφαλής την ψυχολόγο από το Αμβούργου, Λίζα Φίσμπαχ. Τι φάνηκε; Πως τα ζευγάρια που δημιουργούν μαζί στην κουζίνα κάνουν και περισσότερο σεξ.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild, έρευνα του ιστότοπου αναζήτησης συντρόφου ΕlitePartner για το 2018 έδειξε πως, το 68%των ζευγαριών τα οποία έκαναν πολλές φορές σεξ την εβδομάδα, μαγείρευαν μαζί.

Η κουζίνα φέρνει τα ζευγάρια πιο κοντά, όπως προκύπτει από το αποτελέσματα της έρευνας. Το 46% των ζευγαριών που δήλωσαν ότι έκαναν σεξ μία φορά το μήνα, παραδέχτηκαν πως σπανίως μαγείρευαν μαζί.
Όταν ένα ζευγάρι μαγειρεύει μαζί, ενισχύει την δημιουργικότητά του σε πολλαπλά επίπεδα:
1ον: Στην κουζίνα
2ον: Στην δουλειά
3ον: στο κρεβάτι

Το ζευγάρι έρχεται πιο κοντά με την μαγειρική γιατί -για παράδειγμα- την ώρα που κόβει τη σαλάτα, μιλάει για τα προβλήματα της ημέρας, μοιράζεται με τον σύντροφό του τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε κι αισθάνεται ότι πράγματι ο άλλος είναι εκεί, δίπλα του και τον ακούει…»

Η καθημερινότητα στον εργασιακό τομέα είναι πολύ αγχωτική και όταν κανείς μαγειρεύει με τον/την αγαπημένη του, δημιουργεί τις κατάλληλες προυοποθέσεις για μία εποικοδομητική συζήτηση.

«Tα ζευγάρια που μαγειρεύουν μαζί μετά από μια δύσκολη μέρα έρχονται πιο κοντά, αποκτούν περισσότερο αισθησιασμό στη σχέση τους. Επιπλέον, τα ζευγάρια που δοκιμάζουν μία νέα συνταγή μαγειρικής, μπορεί επίσης να ανακαλύψουν νέα ερωτικά μονοπάτια», καταλήγει η Λίζα Φίσμπαχ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: 7 πράγματα που πρέπει να ξέρουν τα ζευγάρια σε μακροχρόνια σχέση