Σεξ: Τι το σκοτώνει;

26-12-2016
Ορισμένοι λένε πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα. Άλλοι λένε πως όταν κάνεις παιδιά μπορεί να πρέπει να αποχαιρετήσεις την ερωτική σου ζωή. Τι από τα δυο ισχύει; Μήπως και τα δυο; Έλληνες επιστήμονες έχουν την απάντηση.
 
Ερευνητές από το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (ΙΜΟΠ) διαπίστωσαν πως τελικά δεν ισχύει πως τα περισσότερα ζευγάρια κάνουν καθημερινά σεξ. Κάτι που όπως λένε είναι φυσιολογικό αφού το άγχος, οι υποχρεώσεις και τα προβλήματα είναι στην καθημερινότητα μας.
 
Όπως βρήκαν λοιπόν οι ειδικοί του ΙΜΟΠ, τα περισσότερα ζευγάρια κάνουν σεξ 1-2 φορές την εβδομάδα, γεγονός που έχει αποδειχθεί από πολλές έρευνες.
Μόνο το 46% των αντρών και το 58% των γυναικών ανέφεραν πως ήταν ικανοποιημένοι/ες από τη συχνότητα των σεξουαλικών τους επαφών.
 
Η συντριπτική πλειονότητα των αντρών που δεν ήταν ικανοποιημένοι με τη συχνότητα των επαφών τους θα ήθελε να κάνει σεξ πιο συχνά. Από τις γυναίκες που δεν ήταν ικανοποιημένες, τα 2/3 ήθελαν σεξ πιο συχνά και μόνο το 1/3 ήθελε σεξ πιο αραιά.
 
Το πρόβλημα πάντως δεν είναι μόνο πως αυτά τα ζευγάρια δεν έχουν όρεξη για σεξ. Το πρόβλημα είναι και οι διαφορετικές ασχολίες και υποχρεώσεις που καταλαμβάνουν τον κοινό χρόνο που το ζευγάρι θα μπορούσε να περνάει μαζί.
Όταν μάλιστα έρθει κι ένα παιδί, το πρόβλημα αυτό είναι ακόμα πιο έντονο.
 
Πρόσφατη μελέτη που έγινε σε ζευγάρια που απέκτησαν το πρώτο τους παιδί έδειξε πως, 8 μήνες μετά τον ερχομό του παιδιού, το 50% ανέφερε πως η σεξουαλική του ζωή είναι «κακή» ή «όχι πολύ καλή» και το ένα στα πέντε ήθελε βοήθεια γι’ αυτό.
Το ποσοστό όσων αξιολόγησαν την ποιότητα της σχέσης τους ως «κακή» ή «όχι πολύ καλή» αυξήθηκε, από 1% πριν από τη γέννα, σε 20% 8 μήνες μετά. «Τα νέα ζευγάρια πρέπει να προστατεύσουν την προσωπική τους σχέση, εξασφαλίζοντας λίγο χρόνο γι’ αυτήν» προειδοποιούν οι ειδικοί του ΙΜΟΠ.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: