Σεξ: Το μέγεθος όντως μετράει

26-12-2016
Είναι το ερώτημα που καίει όλους τους άντρες όσον αφορά στο σεξ; Έχει το μέγεθος σημασία; Μετράει το μέγεθος των… προσόντων τους; Νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων δίνει απαντήσεις σε αυτό το καίριο και βασανιστικό ερώτημα.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο West of Scotland στην Βρετανία ζήτησαν από 323 γυναίκες να θυμηθούν προηγούμενες σεξουαλικές επαφές τους. Τις ζήτησαν να περιγράψουν τις πρόσφατες σεξουαλικές τους συνήθειες και συμπεριφορές, καθώς και το πόσο σημαντικό είναι για εκείνες η κολπική διείσδυση του πέους και άλλες σεξουαλικές πράξεις. Τις ρώτησαν επίσης αν το μήκος του πέους επηρεάζει την ικανότητά τους να φτάσουν σε οργασμό με κολπική διέγερση.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, που δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση The Journal of Sexual Medicine, έδειξαν πως οι γυναίκες που έχουν συχνούς κολπικούς οργασμούς είναι πιο πιθανό από ότι άλλες γυναίκες να φτάνουν πιο εύκολα στην “κορύφωση” στην σεξουαλική επαφή όταν ο σύντροφός τους έχει πιο μεγάλο πέος. 
 
Ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Stuart Brody είπε πως και οι γυναίκες που έχουν την τάση να προτιμούν την κολπική διείσδυση του πέους περισσότερο από κάθε άλλο είδος σεξουαλική επαφής, υποστηρίζουν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Τι; Πως το μέγεθος του πέους μετράει στο σεξ.
 
Τι άλλο έδειξε λοιπόν η έρευνα;
Με βάση το γεγονός πως το μέσο όρο μήκους ενός πέους έχει υπολογιστεί στα 15 εκατοστά, 160 από τις γυναίκες είχαν μόνο κολπικούς οργασμούς και αρκετούς σεξουαλικούς συντρόφους για να συγκρίνουν τις εμπειρίες τους. Από αυτές, το 33,8% προτιμάει το σεξ με άντρα που έχει πέος μεγαλύτερο από τον μέσο όρο πέη, το 60% είπε ότι το μέγεθος δεν έκανε καμία διαφορά για εκείνες και το 6,3% είπε ήταν το πιο μεγάλο πέος ήταν πιο δυσάρεστο για εκείνες στην σεξουαλική επαφή.
 
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν, ωστόσο, ότι οι γυναίκες που ανέφεραν υψηλότερο αριθμό κολπικών οργασμών κατά τον τελευταίο μήνα ήταν πιο πιθανό να πουν ότι το μεγαλύτερο μέγεθος του πέους στον άντρα είναι και προτιμότερο για εκείνες.
 
 
 
 
ΒΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: