Οι σωστοί φίλοι είναι το κλειδί της ευτυχίας

14-11-2017

Όλοι έχουμε φίλους. Άλλοι λιγότερους κι άλλοι περισσότερους. Πρέπει όμως οι φίλοι να είναι και οι σωστοί. Εκείνοι που πραγματικά θα μας στηρίξουν σε μια δύσκολη στιγμή και θα είναι δίπλα μας. Η επιλογή των σωστών φίλων είναι εξαιρετικά σημαντικοί για το πόσο ικανοποιημένοι είμαστε από την ζωή μας.

Οι ομάδες των φίλων μας «συγχρονίζουν» τα εγκεφαλικά μας κύματα, κατά συνέπεια, όταν αυτοί ζουν μία ικανοποιητική ζωή, μας την…μεταδίδουν, όπως επισημαίνει ο νευροεπιστήμονας στην βρετανική εφημερίδα Daily Mail, Μόραν Σερφ από το Πανεπιστήμιο του Νorthwestern στις Ηνωμένες Πολιτείες.

“Θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην επιλογή των ανθρώπων με τους οποίους περνάμε τον ελεύθερο χρόνο μας.Τα εγκεφαλικά μας κύτταρα αρχίζουν να μοιάζουν με αυτά των φίλων μας με τους οποίους περνάμε περισσότερο χρόνο.
Αυτό σημαίνει ότι αρχίζουμε να γινόμαστε όμοιοί τους για να επιτύχουμε τις “επιθυμητές” συμπεριφορές τους”, προσθέτει ο Βρετανός ερευνητής.

Επιπλέον, για μια ευτυχισμένη ζωή οι άνθρωποι θα πρέπει να λαμβάνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα αποφάσεις ήσσονος σημασίας, όπως για παράδειγμα τα ρούχα που θα φορέσουν ή σε ποιο εστιατόριο και κλαμπ θα διασκεδάσουν το σαββατόβραδο.

Με λίγα λόγια, σημασία έχει με ποιόν θα διασκεδάσουμε, δηλαδή με ποιον θα επιτύχουμε «νευρολογική σύζευξη» που θεωρείται βασικό μέρος της επικοινωνίας.

“Εάν βρισκόμαστε στο ίδιο μήκος κύματος με αυτόν που κάνουμε παρέα, τότε μπορούμε να προβλέψουμε τι μπορεί να πει, επομένως να τον καταλάβουμε καλύτερα”, επισημαίνει ο Βρετανός νευροεπιστήμονας.

“Αυτό με τη σειρά του έχει ένα εξελικτικό πλεονέκτημα, καθώς σημαίνει ότι εργαζόμαστε καλύτερα και γρηγορότερα ως ομάδα”, προσθέτει.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Φίλοι: Πως βοηθούν τη μνήμη μας
Γιατί δεν μπορούμε να είμαστε φίλοι με τους πρώην μας;