Σοβαρές ελλείψεις αίματος στο νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”

11-08-2017

Σοβαρές ελλείψεις αίματος στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» με αποτέλεσμα οι Θαλασσαιμικοί ασθενείς να μην μπορούν να μεταγγιστούν επαρκώς, καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία (ΠΑΣΠΑΜΑ).

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, Η αιμοδοσία αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες τους και τους δίνει μόνο μία μονάδα αίματος αντί δύο έως τρεις που χρειάζονται, γεγονός που επιφέρει παντελή έλλειψη προγραμματισμού της προσωπικής τους ζωής και επιπλέον κόστος για το νοσοκομείο αφού θα πρέπει να τους μεταγγίσει σε πολύ συντομότερο χρονικό διάστημα.

Δυσκολίες αντιμετωπίζουν και σε άλλες μονάδες Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας) της χώρας λόγω των αδειών και θερινών διακοπών των αιμοδοτών. Οι ανάγκες όμως των συνανθρώπων μας δεν πάνε διακοπές και είναι ευθύνη όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΠΑΣΠΑΜΑ  απευθύνει έκκληση στους πολίτες να προσφέρουν αίμα και να προσέλθουν στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», ή στο κοντινότερο νοσοκομείο της περιοχής τους και να αιμοδοτήσουν για τα άτομα με Θαλασσαιμία του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» αλλά και για τον όποιο συνάνθρωπο το έχει ανάγκη.

Παράλληλα ζητά από τη διοίκηση του νοσοκομείου να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξομαλυνθεί άμεσα η κατάσταση καθώς και την επιπλέον συνδρομή του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

Λόγω της σοβαρής αυτής κατάστασης, προτείνει μάλιστα η αιμοδοσία του νοσοκομείου να ανοίγει και απογευματινές ώρες για την εξυπηρέτηση των αιμοδοτών καθώς και να πραγματοποιηθούν επιπλέον εξωτερικές αιμοληψίες Προς αυτή την κατεύθυνση να λειτουργήσουν και όλα τα νοσοκομεία της χώρας ώστε να συνδράμουν στην έλλειψη αίματος.