“Στα κάγκελα” οι διοικητές των νοσοκομείων

26-12-2016

Εμμένει στην απόφασή του να ζητάει εγγράφως τις παραιτήσεις των διοικητών ο υπουργός Υγείας κος Κουρουμπλής δημιουργώντας αντιδράσεις εκ μέρους τους, αφού σύμφωνα με το νόμο η θητεία τους είναι τριετής και οι περισσότεροι διοικητές νοσοκομείων έχουν υπογράψει σύμβαση έως το Δεκέμβριο του 2013.

 Να σημειωθεί ότι στη γραπτή επιστολή που έστειλε ο υπουργός Υγείας στα νοσοκομεία ζητάει επίσης να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους και οι αναπληρωτές διοικητές αλλά και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των νοσοκομείων!

Μονός είναι μέχρι τώρα ο αριθμός των διοικητών που έχει υποβάλλει την παραίτησή του με την πλειοψηφία  των διοικητών να νιώθουν απαξιωμένοι και να σπεύδουν να κατοχυρωθούν νομικά απέναντι στις προθέσεις του υπουργού, μάλιστα όπως περιγράφουν την κατάσταση στο Healthview άνθρωποι εκ των έσω, « οι διοικητές είναι στα κάγκελα».

Πάντως εάν ο κος Κουρουμπλής ήθελε να απομακρύνει  τους διοικητές θα μπορούσε να το κάνει,  αζημίως μάλιστα,  κρίνοντας τους ως ακατάλληλους. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση όπως ασφαλώς γνωρίζει ο υπουργός θα πρέπει να τους αντικαταστήσει από τη δεξαμενή των επιλαχόντων που έχει επιλέξει η Επιτροπή Αξιολόγησης Διοικητών ΕΣΥ.

Οι ίδιοι οι διοικητές υποστηρίζουν ότι η τοποθέτησή τους από την επιτροπή είχε  γίνει αξιοκρατικά. Άλλωστε η επιλογή τους έγινε από μία λίστα ονομάτων τα οποία εισηγήθηκε η Επιτροπή Αξιολόγησης, έπειτα από επεξεργασία των βιογραφικών τους. Ωστόσο, τότε δεν ήταν λίγες οι φωνές που έκαναν λόγο για «εικονική» διαδικασία, καθώς πολλοί κατηγόρησαν την προηγούμενη κυβέρνηση ότι …μοιράστηκε τις θέσεις με τον κυβερνητικό εταίρο, ενώ υπήρξαν και διοικητές που είχαν καταθέσει πλαστούς τίτλους σπουδών.

 Δεν είναι λίγοι τώρα, αυτοί που βλέπουν στην ταχτική του κου Κουρουμπλή  ρεβανσιστικό χαρακτήρα προκειμένου να τοποθετηθούν στις θέσεις αυτές  «άνθρωποι»  του κυβερνώντος  κόμματος. Είναι όμως γεγονός ότι πλέον με όλη αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εγείρονται πολλά ερωτηματικά για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων.