Στα “μαχαίρια” οι σύλλογοι εργαζομένων του ΕΣΥ για …τις υπουργικές δηλώσεις

26-12-2016

Στα «μαχαίρια» βρίσκονται οι σύλλογοι εργαζομένων στο ΕΣΥ για …δηλώσεις του υπουργού Υγείας!Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) κατηγορεί την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ότι μετά τη συνάντησή της με τον υπουργό κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, του απέδωσε δηλώσεις που εκείνος δεν έκανε και οι οποίες σε κάθε περίπτωση αποτελούν κατά τους νοσηλευτές, «ανακρίβειες» και «ψεύδη». 

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ -όπως ανακοίνωσαν- ζήτησαν από τον κ. Κουρουμπλή να επαναφέρει την απλή αναλογική στο εκλογικό σύστημα ανάδειξης των οργάνων διοίκησης της ΕΝΕ καθώς και να ορίσει τη μηνιαία συνδρομή των μελών της ΕΝΕ σε ένα ευρώ, διότι η Ένωση χρηματοδοτείται από το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ο υπουργός φέρεται να απάντησε ότι συμφωνεί και με τα δύο αιτήματα που του τέθηκαν. 

Διαφορετική άποψη έχει το προεδρείο των νοσηλευτών το οποίο χαρακτηρίζει «ανακρίβειες και ψεύδη» το περιεχόμενο της συνομιλίας υπουργού Υγείας και ΠΟΕΔΗΝ και ζητεί από τον υπουργό να αποκαταστήσει την αλήθεια, αποδοκιμάζοντας την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ. 

Οι εκπρόσωποι της ΕΝΕ καταλογίζουν στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ «επιθυμία διακαή να ανασταλεί η λειτουργία και η δράση της ΕΝΕ» που έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με όσα χαρακτηρίζουν την Ομοσπονδία που εκείνος εκπροσωπεί όπως «ισόβιοι ηγέτες και διαιώνιση της αναξιοκρατίας και των πελατειακών σχέσεων που η ίδια διαχρονικά πρεσβεύει».