Στη δικαιοσύνη ο ΙΣΑ για τις κλειστές ΜΕΘ

26-12-2016
Στη δικαιοσύνη προτίθεται να προσφύγει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών για το χρόνιο πρόβλημα των «κλειστών» λόγω απουσίας προσωπικού Μονάδων Εντατικής Θεραπείας εξαιτίας όπως αναφέρει της εγκληματικής ολιγωρίας του υπουργείου Υγείας να τις στελεχώσει. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Ο ΙΣΑ καταγγέλει το υπουργείο Υγείας για «εγκληματική ολιγωρία στο να στελεχώσει τις ΜΕΘ» και χαρακτηρίζει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ως ηθικό αυτουργό για τις ζωές που χάνονται.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι επικίνδυνη για τη δημόσια Υγεία. Τους τελευταίους μήνες έχουν κλείσει δεκάδες κρεβάτια Εντατικής στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας.

Το υπουργείο όχι μόνον δεν άνοιξε τις κλειστές κλίνες μέσα στον Απρίλιο όπως είχε δεσμευθεί, αλλά τίναξε στον αέρα το σχετικό διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ με αποτέλεσμα δεκάδες ασθενείς καθημερινά να βρίσκονται σε κίνδυνο. Ο ΙΣΑ θα ζητήσει να αποδοθούν όχι μόνο ηθικές αλλά και άλλου είδους ευθύνες σε όσους έχουν οδηγήσει το σύστημα υγείας σε αυτή την κατάσταση».