Στην εντατική 14χρονη, που πήγε να βγάλει ένα δόντι σε γειτονική χώρα

26-12-2016

Στην εντατική βρέθηκε 14χρονη μετά την εξαγωγή δοντιών! Το παιδί είχε μεταβεί μαζί με τους γονείς του σε γειτονική χώρα, προκειμένου να κάνει εξαγωγή νεογιλών δοντιών. 

Ωστόσο, μετά την οδοντιατρική πράξη, η 14χρονη παρουσίασε ακατάσχετη αιμορραγία με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει άμεσα η ζωή της. Αρχικά, το παιδί διακομίστηκε στο Μαμάτσειο νοσοκομείο της Κοζάνης, όπου εισήχθη στην εντατική για 3 ημέρες. Ση συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου» όπου και νοσηλεύτηκε μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία της, όπως αναφέρει το Kozanilife. 

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, Βασίλη Καραγιαννίδη, υπάρχει σωρεία καταγγελιών από πολίτες, που πήγαν σε γειτονικές χώρες για φθηνότερες ιατρικές υπηρεσίες. «Δεν αναφερθήκαμε στα περιστατικά για να μη θεωρηθεί ότι βγήκαμε στην αντεπίθεση  επειδή χάνουμε οικονομικά, ήρθε όμως η ώρα να μιλήσουμε με αφορμή το τελευταίο συμβάν της συντοπίτισσάς μας. 

Ο κ. Καραγιαννίδης υποστήριξε επίσης ότι υπάρχει αύξηση στα κρούσματα ηπατίτιδας λόγω μη τήρησης των κανόνων υγιεινής και αποστείρωσης των οδοντιατρικών εργαλείων.