Στο “Άσυλο του Παιδιού”, στη Θεσσαλονίκη, ο Προκόπης Παυλόπουλος

27-10-2018

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Σάββατο 27 Οκτωβρίου το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ), «εμβληματικό» και «εστία ανθρωπιάς της Θεσσαλονίκης», που στηρίζει τον θεσμό της οικογένειας και μαθαίνει στα παιδιά τι θα πει πραγματική ισότητα, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, το «Άσυλο του Παιδιού», το οποίο επισκέφθηκε, σήμερα το μεσημέρι, στο πλαίσιο της τριήμερης παρουσίας του στην πόλη.

«Το “Άσυλο του Παιδιού” είναι εμβληματικό. Δείχνει ποια είναι η ψυχή των Μακεδόνων, ποια είναι η ψυχή των Θεσσαλονικέων», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος και απευθυνόμενος προς τους ανθρώπους του ιδρύματος τόνισε: «Πρέπει να είστε περήφανοι γι’ αυτό. Διδάσκετε συνεχώς σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα τι σημαίνει η ψυχή των Μακεδόνων, πώς πραγματικά πρέπει να υπερασπιστούμε αυτό τον τόπο όχι μόνο για την ιστορία του αλλά γι’ αυτό που εκπέμπει διαχρονικά και αυτό που μπορεί να εκπέμψει».

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στη μακραίωνη ιστορία του «Ασύλου του Παιδιού»(σ.σ. συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής) και το σημαντικό έργο που προσφέρει ως -μεταξύ άλλων- στήριγμα του κοινωνικού κράτους και της ίδιας της κοινωνίας. «Είμαι εδώ να σας αποδώσω εκ μέρους της Πολιτείας αυτό που σας αναλογεί και κυρίως να σας αποδώσω τον έπαινο για μία εστία, η οποία είναι στήριγμα του κοινωνικού κράτους, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της κοινωνίας μας, που τόσα υπέστη και που ακόμα υπό ορισμένες συνθήκες εξακολουθεί να δοκιμάζεται. Μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες είμαι βέβαιος ότι όλες τις δυσκολίες θα τις ξεπεράσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε την έμπρακτη στήριξη, με ευαισθησία, διακριτικότητα και σεβασμό, που προσφέρει το «Άσυλο του Παιδιού» στις οικογένειες της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης και κυρίως τους εργαζόμενους γονείς με χαμηλό εισόδημα, τις μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, τις οικογένειες με σοβαρά προβλήματα υγείας και τις οικογένειες με μεγάλο μεικτό χρόνο εργασίας.

Στο «Άσυλο του Παιδιού», σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, τα παιδιά μαθαίνουν τι σημαίνει «ισότητα στην αφετηρία, ίσες ευκαιρίες» και καλλιεργούν την ευγενή άμιλλα, που είναι η βάση της Αριστείας που «εμείς οι Έλληνες πρέπει να καλλιεργήσουμε ολοένα και περισσότερο γιατί έχουμε πολλούς και σημαντικούς ανθρώπους και μπορούμε να βγάλουμε ακόμα περισσότερους αρκεί να τους αποδώσουμε αυτό που τους αναλογεί».

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε η διοίκηση του Ασύλου, ενώ λίγο προτού πάρει θέση για να παρακολουθήσει βίντεο με στιγμές από την 100χρονη πορεία του ιδρύματος, ο κ. Παυλόπουλος είχε σύντομη συνομιλία με ομάδα παιδιών. «Καλώς ήρθατε και σας ευχαριστούμε πολύ» είπαν με μια φωνή τα παιδιά, τα οποία αργότερα τραγούδησαν, έπαιξαν μουσική και είπαν ποιήματα για τον Πρόεδρο, δίνοντας μια εορταστική νότα. «Εγώ σας ευχαριστώ», ανταπάντησε ο κ. Παυλόπουλος.

Η πρόεδρος του «Ασύλου του Παιδιού», Μαίρη Ευθυμιάδου, ένωσε τη φωνή της μ’ αυτή των παιδιών και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την παρουσία του καθώς και την ελληνική Πολιτεία εν συνόλω για την αναγνώριση των προσπαθειών των ανθρώπων του ιδρύματος διαχρονικά.

Η κ. Ευθυμιάδου, εκ μέρους του «Ασύλου του Παιδιού», δώρισε στον Πρόεδρο ένα λεύκωμα για την ιστορία του ιδρύματος, έναν πίνακα (πορτρέτο του κ. Παυλόπουλου), ενώ μικρή μαθήτρια έδωσε στον Πρόεδρο μια ζωγραφιά που ετοίμασαν τα παιδιά γι αυτόν.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα.