Στο ΚΕΣΥ η θεσμοθέτηση της ειδικότητας του νοσοκομειακού φραμακοποιού

15-12-2017

Το θέμα της θεσμοθέτησης  της ειδικότητας του νοσοκομειακού φαρμακοποιού συζητήθηκε στην συνεδρίαση  της Ολομέλειας  του ΚΕΣΥ, όπου ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης μετέφερε την ομόφωνη  απόφαση του ΔΣ του ΠΦΣ για την θετική εισήγηση επί του θέματος ,τονίζοντας ότι η θεσμοθέτηση είναι  επιβεβλημένη λόγω του ιδιαιτέρου αντικειμένου των υπηρεσιών που παρέχουν οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί.

Για την τεκμηρίωση της θέσης αυτής είχε προηγηθεί σειρά επαφών του προέδρου του ΠΦΣ, με την πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, κ. Δέσποινας Μακριδάκη, με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών κ. Νίκο Κόλμαν και με τον πρόεδρο της φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών , κ. Δημήτρη Ρέκκα.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ ανέφερε μιλώντας στην Ολομέλεια , ότι το έργο των νοσοκομειακών φαρμακοποιών πρέπει να αναβαθμιστεί με την  εξειδίκευση αυτή  και απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις , κάτι που είναι αποδεκτό και έχει θεσμοθετηθεί στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης .