Στοιχεία-σοκ για την «παγκόσμια κρίση πείνας»: Κάθε 4 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος πεθαίνει στον κόσμο από την πείνα

21-09-2022

Στοιχεία-σοκ για την «παγκόσμια κρίση πείνας» έδωσαν στη δημοσιότητα 238 μη κυβερνητικές οργανώσεις από 75 χώρες με αφορμή τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε τέσσερα δευτερόλεπτα στον κόσμο από την πείνα. Την ίδια ώρα που 345 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο υπουφέρουν από οξεία πείνα, αριθμός που έχει υπερδιπλασιαστεί από το 2019.

Οι οργανώσεις απευθύνουν έκκληση στους ηγέτες της υφηλίου που συναντώνται στη Νέα Υόρκη κατά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ «να ενεργήσουν για να σταματήσουν την παγκόσμια κρίση πείνας». Παράλληλα, υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή στην οποία εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την έκρηξη του αριθμού των ανθρώπων που υποφέρουν από την πείνα και για να κάνουν συστάσεις.

Η ανοιχτή αυτή επιστολή δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή την έναρξη χθες της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπου μεγάλος αριθμός πολιτικών ηγετών, αλλά και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών συναντάται για μια εβδομάδα κατά την, όπως θεωρείται, πιο σημαντική διπλωματική σύνοδο στον κόσμο.