Συναγερμός για τα κρούσματα λεπτοσπείρωσης στη Ζάκυνθο

26-12-2016

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές για τα κρούσματα λεπτοσπείρωσης που διαπιστώθηκαν πρόσφατα στη Ζάκυνθο. Για το θέμα μάλιστα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με αντιπροσωπεία του ΚΕΕΛΠΟ στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου. 

Στη σύσκεψη υπό τον καθηγητή Γιάννη Τσελέντη και την συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Λ. Νιοτόπουλος, του δημάρχου Π. Κολοκοτσά καθώς και εκπροσώπων του Ιατρικού Συλλόγου συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, και τα μέτρα πρόληψης που θα πρέπει να ληφθούν σε επίπεδο νομού. 

Από τους εκπροσώπους του ΚΕΕΛΠΝΟ υπογραμμίστηκε η ανάγκη εκπόνησης μιας ολοκληρωμένης μελέτης μέσω της οποίας θα διαπιστώνονται τα ακριβή αίτια για την εμφάνιση της νόσου καθώς και η έκταση του προβλήματος στη Ζάκυνθο.

Από τους εκπροσώπους του δήμου καταγγέλθηκε για ακόμη μια φορά η τεράστια καθυστέρηση στην εφαρμογή προγραμμάτων μυοκτονίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση τα στοιχεία του Τμήματος Υγιεινής που παρέθεσε ο δήμαρχος, το 2014 η μυοκτονία εφαρμόστηκε τον Αύγουστο, το 2013 τον Οκτώβριο και το 2012 δεν εφαρμόστηκε καθόλου μυοκτονία στο νησί.