«Συναγερμός» στο νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ: Ακυρώνονται θεραπείες καρκινοπαθών καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων

12-01-2023

«Καταρρέει» το ογκολογικό νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ, σύμφωνα με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «η τελευταία εξέλιξη στο ογκολογικό Νοσοκομείο Μεταξά με την ακύρωση θεραπειών καρκινοπαθών και τη δυσχερή χρέωση φαρμάκων από την διακοπή της λειτουργίας του φαρμακείου του νοσοκομείου, όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Αυτά είναι τα τραγικά τα αποτελέσματα της υποστελέχωσης στο Φαρμακευτικό Τμήμα του νοσοκομείου με αποτέλεσμα τις ακυρώσεις των θεραπειών των ογκολογικών ασθενών».

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει τη «σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και με το τελευταίο νομοσχέδιο που ψήφισε αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που ακολουθούν πολιτική εμπορευματοποίησης της υγείας έχουν τεράστιες ευθύνες. Δεν γίνεται από την μια η βιομηχανία φαρμάκου να ανακοινώνει διαρκώς τεράστια κέρδη και από την άλλη ο λαός να φοβάται αν αρρωστήσει για το αν θα βρει φάρμακα ή αν θα μπορέσει και πότε να εξεταστεί ή να χειρουργηθεί».

Καλεί δε τη διοίκηση του νοσοκομείου «αντί ανακοινώσεων να αφουγκραστεί την αγωνιώδη φωνή των εργαζομένων, των ασθενών και των οικογενειών τους που βιώνουν από πρώτο χέρι τις ελλείψεις στον δημόσιο τομέα υγείας και να δώσει λύσεις στα προβλήματα που ανακύπτουν από την υλοποίηση αυτής της πολιτικής».

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλεί τα σωματεία μέλη του, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, την Παρασκευή 13/1/2023 σε μαζική κινητοποίηση στο νοσοκομείο Μεταξά στις 10.00 το πρωί ώστε να δοθεί άμεση λύση στοπρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και συνάντηση με την διοίκηση του νοσοκομείου διεκδικώντας:

Να επαναλειτουργήσει άμεσα και πλήρως το φαρμακείο.

Άμεση ενίσχυση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας, με μαζικές προσλήψεις και τις απαραίτητες υποδομές.

Δωρεάν φάρμακο για τον λαό, για κάθε ασθενή, την ώρα που το χρειάζεται.

Να καταργηθούν οι παράλληλες εξαγωγές φαρμάκου, τώρα, πλήρως και για πάντα.

Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε αύξηση τιμών στο όνομα της επάρκειας.