Συνάντηση Ράπτη – Αρκουμανέα για τους εμβολιασμούς στις δομές ψυχικής υγείας

ζωη ραπτη
23-02-2021

Συνάντηση στο πλαίσιο της Δημόσιας Υγείας, και με αφορμή την επίλυση θεμάτων Ψυχικής Υγείας και εξαρτήσεων, αλλά και την πορεία των εμβολιασμών στις δομές Ψυχικής Υγείας, πραγματοποίησαν η υφυπουργός Υγείας Ζωής Ράπτη με τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας διερευνήθηκε η συνεργασία στον τομέα των νόμιμων εξαρτήσεων (αλκοόλ, διαδίκτυο, τζόγος και διαταραχές πρόσληψης τροφής), ενώ εντός του αμέσως επόμενου διαστήματος θα συγκροτηθεί κοινή ομάδα έργου για να διερευνήσει, περαιτέρω, τις δυνατότητες συνεργασίας προς τον σκοπό αυτό. Σημειώνεται ότι ο ΕΟΔΥ ήδη εκτελεί δράσεις που αφορούν και στην Ψυχική Υγεία σε ειδικά τμήματα πληθυσμών, μέσω του Προγράμματος PHILOS.

Επίσης, έγινε ανασκόπηση του εμβολιαστικού προγράμματος, όσον αφορά τις δομές Ψυχικής Υγείας, στις οποίες ο εμβολιασμός ήδη ξεκίνησε από μονάδες του ΕΟΔΥ και αποφασίστηκε η εντατικοποίηση και επιτάχυνση της διαδικασίας.

«Η συνεργασία και η συνέργεια του χαρτοφυλακίου Ψυχικής Υγείας και Εξαρτήσεων με τον ΕΟΔΥ, θα είναι εφεξής στενότατη», δήλωσε η υφυπουργός Υγείας, προσθέτοντας ότι ο ΕΟΔΥ βρίσκεται από την αρχή, στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας και η συνεισφορά του στην εθνική προσπάθεια είναι καθοριστική.