Συνελήφθη η φαρσέρ που έβγαινε στα κανάλια προσποιούμενη ψυχίατρο του ΟΚΑΝΑ

26-12-2016

Απατεώνας ήταν η γυναίκα που βρήκε την κατάλληλη στιγμή προκειμένου να εκμεταλευτεί τη δημοσιότητα της ειδεχθούς δολοφονίας του μικρού παιδιού, να βγαίνει στα κανάλια προσποιούμενη ψυχίατρο του ΟΚΑΝΑ και να δηλώνει ότι παρακολουθούσε χρόνια τους γονείς της Άννυς και ότι είχε ενημερώσει σχετικά και αρμόδιο εισαγγελέα ζητώντας του να πάρει την επιμέλεια του παιδιού από τους βιολογικούς του γονείς. Η γυναίκα εντοπίστηκε και συνελήφθη ενώ νωρίτερα ο ΟΚΑΝΑ είχε εκδώσει της εξής ανακοίνωση:

Σε συνέχεια της δημόσιας αναστάτωσης, που προκλήθηκε σήμερα μετά από δηλώσεις κάποιας κυρίας σε τηλεοπτικά κανάλια ότι ως ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ παρακολουθούσε τους γονείς της Άννυ Μπορισόβα και μετά από ενδελεχή έρευνα που διενήργησε ο Οργανισμός, σας ενημερώνουμε ότι:

Στο ανθρώπινο δυναμικό του ΟΚΑΝΑ δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ εργαζόμενη οποιασδήποτε ειδικότητας με το όνομα Μαρία Καλογεροπούλου. Από τον ΟΚΑΝΑ τηλεφωνικά αναζητήθηκε αλλά δεν βρέθηκε να υπάρχει το όνομα της κας Μαρίας Καλογεροπούλου ούτε στους Ιατρικούς Συλλόγους Αθήνας ή Πειραιά.

Από τα αρχεία του θεραπευτικού προγράμματος υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ δεν βρέθηκε να είναι μέλη ούτε ο πατέρας Στανισλάβ Μπακαρτζίεφ ούτε η μητέρα Ντιμιτρίνα Μπορισόβα. Ούτε βρέθηκαν αιτήσεις τους σε αναμονή για ένταξη στο πρόγραμμα υποκατάστασης. Τα ονόματά τους δεν βρέθηκαν, επίσης, σε κανένα αρχείο κάποιας άλλης δομής ή υπηρεσίας του Οργανισμού.

Εκτιμούμε ότι τόσο επώδυνα περιστατικά, όπως η περίπτωση της Άννυς, που συνδέονται με έντονη δημόσια συναισθηματική φόρτιση, θα πρέπει αντιμετωπίζονται με πολλή προσοχή και ευαισθησία  από όλες τις πλευρές και να αξιολογούνται η αξιοπιστία και η εγκυρότητα των πηγών, από τις οποίες αντλούνται όσες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα είτε σχετικές ή μη.