Συνεργασία Chiesi Vianex

26-12-2016

Μια νέα δυναμική συνεργασία μεταξύ των εταιρειών CHIESI Ηellas και ΒΙΑΝΕΞ, ξεκίνησε στις αρχές Φεβρουαρίου με στόχο την συν-προώθηση του πρώτου ιδιοσκευάσματος για εισπνοές, το οποίο συνδυάζει σε μικροσωματιδιακή μορφή αερολύματος, διπροπιονική μπεκλομεθαζόνη με φορμοτερόλη και χορηγείται μέσω δοσιμετρικής συσκευής υπό πίεση (pMDI). To ιδιοσκεύασμα απευθύνεται σε ασθενείς με μη ελεγχόμενο άσθμα. Με αυτή τη νέα συμφωνία, η εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ, θα συμβάλλει σημαντικά στην ενημέρωση της ιατρικής κοινότητας αναφορικά με το σκεύασμα του εισπνεόμενου σταθερού συνδυασμού, το οποίο είναι προϊόν έρευνας του Ιταλικού πολυεθνικού φαρμακευτικού Ομίλου Chiesi.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chiesi Hellas, κ. Σταύρος Γ. Θεοδωράκης, δήλωσε για τη νέα συνεργασία: «Η συγκεκριμένη συμφωνία  στοχεύει στο να εγκαταστήσει το προϊόν ως μίας εκ των βασικών θεραπευτικών επιλογών στη θεραπεία των αποφρακτικών αναπνευστικών παθήσεων στην Ελλάδα. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που  στην υλοποίηση αυτής της στρατηγικής θα έχουμε σύμμαχο τη ΒΙΑΝΕΞ, μια από τις μεγαλύτερες Ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις.»  

Από την πλευρά της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., ο Πρόεδρος της εταιρείας κ. Παύλος Γιαννακόπουλος δήλωσε ότι: «Επιδίωξή μας είναι η ΒΙΑΝΕΞ να παραμείνει μια πρωτοπόρος φαρμακευτική βιομηχανία και οι αποτελεσματικές συνεργασίες με εταιρείες διεθνούς κύρους που μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους, μας επιτρέπουν την διαρκή ανάπτυξη τεχνογνωσίας και την εξέλιξη σε νέες θεραπείες. Η συμφωνία με την Chiesi μας ανοίγει νέους ορίζοντες με μια σοβαρή ερευνητική εταιρεία και ενισχύει την παρουσία της ΒΙΑΝΕΞ, στον δυναμικό και εξελίξιμο  τομέα της Πνευμονολογίας. Η ΒΙΑΝΕΞ συν-προωθεί το σκεύασμα αυτό με σκοπό τη διευρυμένη και αποτελεσματικότερη ιατρική ενημέρωση.»

Η εταιρεία CHIESI Hellas, παραμένει η κάτοχος της άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος και υπεύθυνη για τη διανομή του.