Τα αγόρια μπορούν να γίνουν πιο κακά από τα κορίτσια

26-12-2016
Όλοι έχουμε δει τις ταινίες όπου τα νεαρά κορίτσια ανταλλάζουν κακίες το ένα με το άλλο και κάνουν την ζωή δύσκολη για τις αντιπάλους τους. Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Georgia στις Ηνωμένες Πολιτείες έδειξε τώρα πως τα κορίτσια έχουν κακία μέσα τους αλλά τα αγόρια μπορούν να γίνουν πολύ χειρότερα. 
Οι ειδικοί εξέτασαν 620 μαθητές λυκείου από διάφορα σχολεία της πολιτείας της Georgia. Η έρευνα μάλιστα τους ακολούθησε καθ’ όλη τη διάρκεια του λυκείου. Σχεδόν όλοι παραδέχτηκαν πως είχαν εμφανίσει κι εκείνοι τέτοια κακία προς κάποιο συμμαθητή ή συμμαθήτρια τους.
Η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Pamela Orpinas, είπε πως τέτοια συμπεριφορά είναι πολύ συχνή και πως το 96% των μαθητών είπε πως είχε ξεκινήσει μια κακιά φήμη για κάποιον άλλο στο σχολείο ενώ σχεδόν όλοι (το 90%) είπαν πως είχαν πέσει κι εκείνοι θύμα μιας κακιάς φήμης που είχε μεταφέρει άλλος μαθητής.
Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι πως, σύμφωνα με την έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Aggressive Behavior, αυτοί που ξεκινάνε τις κακίες τις περισσότερες φορές είναι τα αγόρια κι όχι τα κορίτσια όπως είναι η κοινή πεποίθηση. Στην πραγματικότητα, τα κορίτσια είναι τις περισσότερες φορές δέκτες και θύματα αυτής της κακίας από τα αγόρια.