Τα διαδικτυακά παιχνίδια κάνουν τα παιδιά καλύτερους μαθητές

26-12-2016
Συνήθως οι γονείς λένε στα παιδιά τους να αφήσουν τα διαδικτυακά παιχνίδια και να πιάσουν τα βιβλία για να διαβάσουν για το σχολείο. Κι όμως! Φαίνεται πως και τα παιχνίδια στο Internet βοηθούν τα παιδιά να γίνουν καλύτεροι μαθητές όπως έδειξε νέα έρευνα Αυστραλών επιστημόνων.
 
Ερευνητές από το Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) έκαναν τις σχετικές μελέτες και διαπίστωσαν πως οι μαθητές που παίζουν καθημερινά διαδικτυακά παιχνίδια έχουν καλές επιδόσεις στα μαθηματικά, στα αντικείμενα των επιστημών, αλλά και στο διάβασμα.
 
Όπως τόνισε ο επικεφαλής της έρευνας Άλμπερτ Πόσο “οι μαθητές που παίζουν καθημερινά παιχνίδια στο διαδίκτυο έχουν καλύτερες επιδόσεις κατά 15 μονάδες από το μέσο όρο στα μαθηματικά και κατά 17 μονάδες από τις μέσες μαθητικές επιδόσεις στα επιστημονικά αντικείμενα”.
 
Μάλιστα, ο ίδιος προσέθεσε πως “όταν παίζεις διαδικτυακά παιχνίδια, επιλύεις προβλήματα προκειμένου να μετακινηθείς στο επόμενο επίπεδο και αυτό σε υποχρεώνει να χρησιμοποιήσεις τόσο γενική γνώση, όσο και μαθηματικές γνώσεις, αλλά και γνώσεις από την επιστήμη και την ανάγνωση των γνωστικών αντικειμένων που έκανες στη διάρκεια της ημέρας”.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: