Τεκίλα: Μήπως κάνει καλό στα κόκαλα μας;

08-11-2017

Η τεκίλα είναι το αγαπημένο ποτό αρκετών. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Φαίνεται πως η τεκίλα, εκτός από την γεύση που αρέσει σε πολλούς έχει ευεργετικές ιδιότητες και για την υγεία μας. Και συγκεκριμένα για τα κόκαλα μας. Αυτό τουλάχιστον έδειξε νέα έρευνα που έγινε στην πατρίδα της Τεκίλα… το Μεξικό.

Η μπλε αγαύη, το φυτό από το οποίο παρασκευάζεται η τεκίλα βελτιώνει την απορρόφηση ασβεστίου και μαγνησίου από το σώμα μας. Σύμφωνα με το «Science Daily», η έρευνα υπαινίσσεται πως η τεκίλα μπορεί να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε δυνατότερα κόκαλα, αν και δεν το λένε ακριβώς έτσι οι ερευνητές.

Η μελέτη έγινε στο Center for Research and Advanced Studies (Cinvestav) του Μεξικού από τη δρ Mercedes López, η οποία δήλωσε πως «η κατανάλωση των γλυκαντικών που περιέχονται στην αγαύη, σε συνδυασμό με επαρκή εντερικά μικρόβια, προωθούν τη δημιουργία νέου οστού, ακόμα και με την παρουσία οστεοπόρωσης».

Η έρευνα έδειξε ότι τα ποντίκια που τρέφονταν με τα γλυκαντικά συστατικά του χυμού της αγαύης παρήγαν 50% περισσότερη οστεοκαλσίνη, την πρωτεΐνη που συμβάλει στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της μυϊκής μάζας.

Οι ειδικοί προειδοποιούν πάντως πως το να πίνεις σφηνάκια τεκίλας δεν είναι το ίδιο πράγμα με τη βρώση των γλυκαντικών της αγαύης κατευθείαν από το φυτό. Αν και τι ποσοστό των ευεργετικών ιδιοτήτων της αγαύης παραμένουν στην τεκίλα, μετά τη ζύμωση και το αλκοόλ, αυτό μένει να φανεί…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Οι ευτυχισμένες γυναίκες έχουν πιο υγιή κόκαλα