Τελεσίγραφο Γεωργιάδη προς παρόχους μέχρι αύριο το μεσημέρι

26-12-2016

Άκαρπη κατέληξε η σημερινή συνάντηση που είχε ο υπουργός Υγείας με τους παρόχους που από χθες πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας. Οι πάροχοι επιμένουν στο αίτημά τους για αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ πράγμα που ο κος Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι είναι αδύνατον. « Το μόνο το οποίο είναι εφικτό πρόσθεσε ο υπουργός, είναι να συζητήσουμε το μέτρο που αναλογεί στη μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και εντός του υφισταμένου προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, να μπορούν να κάνουν τροποποίηση ως προς αυτό το συγκεκριμένο ποσό, το οποίο μπορεί να συμφωνηθεί στη συνέχεια».

Για το κομμάτι των ληξιπροθέσμων η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, είναι να γίνει μια ταχύτερη ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, για να ελέγχεται η ροή της αποπληρωμής, ανά εβδομάδα ει δυνατόν και ανά ταμείο, προκειμένου να γίνουν οι αποπληρωμές όσο πιο γρήγορά γίνεται.

Το νέο ραντεβού και τελευταίο όπως είπε ο υπουργός, ορίστηκε για αύριο το μεσημέρι. Ο κος Γεωργιάδης δήλωσε ότι ο ΕΟΠΥΥ θα εκδώσει σχετική ανακοίνωση, όπου θα πρέπει πια ο κάθε πάροχος να δηλώσει αν συμφωνεί με τις νέες συμβάσεις που ετοιμάζεται να προτείνει ο ΕΟΠΥΥ βάσει των όρων που έθεσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Οι πάροχοι που θα επιμείνουν στην επίσχεση θα καταγγέλεται η σύμβασή τους, αφού πλέον έχουν παύσει να παρέχουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους και αποκλείονται αυτομάτως από τη διαδικασία των νέων συμβάσεων. 

Ο κος Γεωργιάδης δήλωσε επίσης, ότι θα υπάρξει ενημέρωση του υπουργείου προς τους ασφαλισμένους μέχρι αύριο βράδυ, ποιοι εκ των παρόχων παραμένουν συμβεβλημένοι. Τους υπόλοιπους ο υπουργός παρακάλεσε να αφαιρέσουν άμεσα τις πινακίδες που δηλώνουν ότι είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, για να μη μπερδεύονται οι ασφαλισμένοι, από τους οποίους τέλος ζήτησε συγνώμη για την ταλαιπωρία που υφίστανται.