Τελετή παράδοσης του Υπουργείου: “Άρωμα γιατρών” και …ξύλο από τα παλιά

26-12-2016

Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης του υπουργείου Υγείας από τα χέρια του γιατρού κου Θάνου Δημόπουλου στα χέρια των δύο κρητικών γιατρών του κου Ανδρέα Ξανθού που αναλαμβάνει πλέον καθήκοντα υπουργού και του νεοεισερχόμενου και χειμμαρώδη κου Πολάκη που αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός. 

Ο κος Ξανθός που ήταν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός κατά την τελετή, αφού ευχαρίστησε τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας κο Δημόπουλο για όσα έκανε κατά τη διάρκεια της υπηρεσιακής θητείας του, δήλωσε λιτά και δωρικά όπως άλλωστε το συνηθίζει, ότι η πολιτική του υπουργείου θα κινηθεί στους εξής τέσσερις άξονες. Στην άμεση ενίσχυση του συστήματος Υγείας σε προσωπικό, στην ομαλοποίηση των λειτουργιών, στην ηθικοποίηση του συστήματος Υγείας και στην πάταξη της διαφθοράς.
Ο πιο ομιλητικός  και συναισθηματικός κος Πουλάκης είπε ότι αισθάνεται κάπως περίεργα, αφού ως γιατρός και μάλιστα συνδικαλιστής έχει  έρθει πολλές φορές στο υπουργείο ακόμη και για να παίξει ξύλο, τώρα βρίσκεται σε αυτό με αυτή τη νέα του ιδιότητα. Αυτή όμως η συνδικαλιστική εμπειρία τον κάνει γνώστη των προβλημάτων, αφού πρόκειται να κινηθεί σε ένα πεδίο που του είναι οικείο, εκ των έσω. Και ο αναπληρωτής υπουργός όπως και ο κος Ξανθός, έδωσε έμφαση στην πάταξη της διαφθοράς θεωρώντας την αιτία μεγάλων προβλημάτων στο Σύστημα Υγείας, κάτι που όπως είπε δεν αντιμετώπισαν αποτελεσματικά οι προηγούμενες διοικήσεις, εφαρμόζοντας ως συνήθως την εύκολη λύση των οριζόντιων μειώσεων και των περικοπών πουόμως δεν επίλυσαν τα προβλήματα. Αξισημείωτη ήταν η εμμονή του νέου αναπληρωτή Υγείας στο θέμα των διοικήσεων των νοσοκομείων τονίζοντας εμφατικά ότι θα πρέπει να γίνουν αλλάγες προκειμένου το ΕΣΥ να διοικηθεί σωστά.