Τέλος Αυγούστου πληρώνονται οι φαρμακοποιοί για τα αναλώσιμα του Μαρτίου

25-08-2017

Μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχουν πληρωθεί οι φαρμακοποιοί τις υποβολές Μαρτίου για τα αναλώσιμα υλικά, όπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην τηλεόραση του Σκάι. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, η πορεία των πληρωμών για τη συγκεκριμένη κατηγορία εξελίσσεται μα βάση το χρονοδιάγραμμα που είχε παρουσιάσει στους φαρμακοποιούς, τους οποίοuς κάλεσε να αναθεωρήσουν τη στάση τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά έχουν αναστείλει την επί πιστώσει χορήγηση αναλώσιμων υλικών στους δικαιούχους του ΕΟΠΥΥ από την 1η Αυγούστου, διαμαρτυρόμενοι κυρίως για την καθυστέρηση εξόφλησή τους από τον Οργανισμό.

Παράλληλα ο κ. Μπερσίμης αναφέρθηκε στα σημεία εξυπηρέτησης των πολιτών που έχουν ενεργοποιηθεί προκειμένου να έχουν πρόσβαση στα απαραίτητα για την υγεία τους αναλώσιμα υλικά.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Απόστολος Βαλτάς ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς κράτησε αποστάσεις από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσωπικά δεν έχω επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΦΣΑ».  Ο κ. Βαλτάς απέδωσε την καθυστέρηση πληρωμής στην έλλειψη προσωπικού του ΕΟΠΥΥ και εκτίμησε ότι οι δύο Φαρμακευτικοί Σύλλογοι θα αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους.