Τέλος ο Παναγιώτης Αρκουμανέας από τον ΕΟΔΥ – Υπέβαλλε την παραίτησή του και έγινε δεκτή από τον Θάνο Πλεύρη

02-10-2021

Η παραίτηση του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, είναι γεγονός. Κατατέθηκε και επισήμως στον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη. Η είδηση κοινοποιήθηκε και από τις δύο πλευρές. 

«Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας υπέβαλε σήμερα την παραίτηση του. Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης την αποδέχτηκε και τον ευχαρίστησε για την πολύτιμη συμβολή του στον ΕΟΔΥ και στην αντιμετώπιση της πανδημίας», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Αλλά και ο ίδιος ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, κοινοποίησε μέσω των social media την επιστολή παραίτησής του με τον απολογισμό του έργου του τα δύο τελευταία χρόνια και ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στον ΕΟΔΥ.

Ως προς τον προσωπικό του απολογισμό, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, αναφέρει πως τίμησε το αξίωμα που του εμπιστεύθηκε η κυβέρνηση, “με εντιμότητα, μαχητικό πνεύμα και αυταπάρνηση, χωρίς ουδέποτε να παρεκκλίνω από το καθήκον μου”.

Δείτε την ανάρτηση:


Σύμφωνα με πληροφορίες του healthview.gr, πιθανότερα πρόσωπα που αναμένεται να βρεθούν στη θέση του Προέδρου του ΕΟΔΥ είναι ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, και ο πρώην Διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Πάνος Ευσταθίου.