Θεανώ Καρποδίνη: Αναμένεται διορθωτική εγκύκλιος για τους φαρμακοποιούς του ΕΟΠΥΥ – Βρέθηκαν 8 ανεμβολίαστοι

08-11-2021

Οκτώ περιστατικά ανεμβολίαστων εργαζομένων εντοπίστηκαν στα 60 φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, όπως ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή “Συνδέσεις” της ΕΡΤ, η πρόεδρος του Οργανισμού Θεανώ Καρποδίνη.

Οι εργαζόμενοι φαρμακοποιοί του ΕΟΠΥΥ εξυπηρετούσαν μάλιστα ευπαθείς ομάδες, που προσέρχονται στα φαρμακεία του Οργανισμού για να προμηθευτούν τα φάρμακά τους. Σύμφωνα με τη πρόεδρο κ. Καρποδίνη, αναμένεται άμεσα διευκρινιστική εγκύκλιος, που θα ξεκαθαρίζει πως και οι φαρμακοποιοί του ΕΟΠΥΥ εντάσσονται στο μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των υγειονομικών.

Εξηγώντας την “αστοχία” του νόμου τόνισε πως προφανώς υπήρξε “αναρμοδίως γνωμοδότηση από κάποια διεύθυνση του υπουργείου Εσωτερικών ή του υπουργείου Υγείας ότι το μέτρο του εμβολιασμού δεν αφορά τους φαρμακοποιούς του ΕΟΠΥΥ”, κάτι που αναμένεται να διορθωθεί από την διευκρινιστική εγκύκλιο. Οι ανεμβολίαστοι φαρμακοποιοί θα ενταχθούν στο μέτρο της αναστολής, όπως είπε η κα. Καρποδίνη.

Ερωτώμενη για τη διάθεση των νέων φαρμάκων κατά του κορονοϊού, διευκρίνισε πως αυτά θα διατίθενται μόνο από τα νοσοκομεία.

Τι αλλάζει το νέο νομοσχέδιο για την υγεία

«Ποιοτικά κριτήρια στις διαγνωστικές εξετάσεις, πρόσβαση σε νέες θεραπείες και κίνητρα στους παρόχους για εκσυγχρονισμό», είναι τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου για την υγεία, σύμφωνα με την κυρία Καρποδίνη.

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Συνδέσεις»