Θέλετε να αδυνατίσετε; Βγείτε στο κρύο

26-12-2016
Είμαστε στην καρδιά του χειμώνα. Αυτό σημαίνει πως τα πρώτα κρύα σύντομα θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνιση τους. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα και τόσο κακό. Νέα έρευνα Ελβετών επιστημόνων έδειξε πως το κρύο μας βοηθά να αδυνατίσουμε.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης στην Ελβετία εξέθεσαν βακτήρια τα οποία βρίσκονται στο γαστρεντερικό σύστημα στο κρύο. Θέλησαν έτσι να διαπιστώσουν κατά πόσο το κρύο τα επηρεάζει.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Cell, έδειξαν πως το κρύο μεταλλάσσει αυτά τα βακτήρια που βρίσκονται στο στομάχι.
Και τι παθαίνουν λοιπόν τα βακτήρια αυτά με το κρύο; Η μεταλλαγή αυτή τα κάνει να καίνε περισσότερο λίπος. Αποτέλεσμα; Αδυνατίζουμε ευκολότερα.
 
Πως ακριβώς λειτουργεί αυτός ο μηχανισμός; Το άσπρο λίπος μετατρέπεται σε καφέ το οποίο υπάρχει εκεί για να μας κρατά ζεστούς καίγοντας θερμίδες. Η μετάλλαξη των βακτηρίων λοιπόν είναι αυτή που ενεργοποιεί αυτό τον μηχανισμό.
 
Ο επικεφαλής της έρευνας, Mirko Trajkovski λέει πως αυτά τα ευρήματα μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στη θεραπεία της παχυσαρκίας.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: